Cultura 02/08/2021

Suspenen un concert perquè Sergio Dalma convidava a ballar, i l'artista l'endemà demana perdó

El cantant diu que no és negacionista de la pandèmia i té previst actuar a Pineda, Sant Feliu i Sitges aquest cap de setmana

Ara
2 min
Josep Capdevila, conegut artísticament com a Sergio Dalma, en una de les imatges de promoció del disc Dalma.

BarcelonaEl concert que el cantant Sergio Dalma oferia a Murcia ahir al vespre es va acabar abans d'hora. L'organització del cicle Las Noches del Malecón va suspendre el concert perquè Sergio Dalma convidava el públic a ballar i, per tant, a incomplir les normes anticovid. Aquest dilluns el cantant ha demanat perdó al públic i als organitzadors a través de Twitter. Segons l'artista, quan va veure que hi havia gent que s'aixecava per ballar es va "excedir" en les ganes "que tothom s'ho passés bé". El cantant convidava el públic a ballar, mentre que els acomodadors els demanaven que tornessin a seure i unes pantalles advertien de les mesures sanitàries: mascareta, distància, butaca. Però Dalma des de l'escenari seguia animant a ballar amb la mascareta i va enfrontar-se als organitzadors: "Interromprem el concert cada vegada que us facin asseure".

Finalment, l'organització se'n va cansar i va aturar el concert. "No podem permetre que res ni ningú, sigui qui sigui, posi en risc tot l'esforç realitzat durant els més de 60 xous que hem celebrat en la nostra tercera edició", va dir Las Noches del Malecón des de Twitter.

El cantant se n'ha penedit de seguida. Aquest dilluns ha demanat perdó i ha explicat que no és negacionista de la pandèmia sinó "un artista que ha reprès la gira després de gairebé dos anys d'aturada per aquesta horrible situació". I ha afirmat que segueixen, ell i la banda, el protocol covid establert. A més ha dit que està vacunat i que porta mascareta, i que va demanar al públic que en cap moment se la tragués. El cantant ha insistit en demanar mascareta i ha assegurat que "la cultura és segura".

Sergio Dalma actuarà aquest cap de setmana a Catalunya, en tres festivals consecutius: a l'Arts d'Estiu de Pineda de Mar, al festival de la Porta Ferrada a Sant Feliu i als Jardins de Terramar de Sitges.

stats