LÍRICA
Cultura 12/01/2012

Antoni Ros Marbà, Simon Estes, Anja Silja i Renata Scotto reben les Medalles d'Or del Liceu

El guardó reconeix la feina de personalitats que han fet que la institució hagi esdevingut una referència a nivell internacional

Acn
1 min
Simon Estes, Anja Silja i Antoni Ros-Marbà

BarcelonaAntoni Ros Marbà (l'Hospitalet de Llobregat), Simon Estes (Iowa), Anja Silja (Belín) i Renata Scotto (Savona) han rebut aquest dijous les Medalles d'Or del Gran Teatre del Liceu. "Ells ens fan somiar i emocionar i fer viure l'òpera com la més sublim expressió de l'art", ha remarcat Joan Francesc Marco, director general del Liceu. El guardó es va lliurar per primera vegada el 1954 a Renata Tebaldi –durant 30 anys es van deixar de lliurar–, i l'han rebut personalitats com Victòria dels Àngels, Manuel Ausensi, Jaume Aragall, Montserrat Caballé, Alicia Alonso o Plácido Domingo.

Josep Maria Colomer va rebre la darrera Medalla d'Or d'aquesta primera etapa l'any 1979. No va ser fins a la temporada 2009-2010, coincidint amb el desè aniversari de la reinauguració del Liceu, que es va recuperar la tradició. Des de llavors, artistes vinculats a la institució i personalitats que van tenir un paper cabdal en la reconstrucció del teatre reben aquest reconeixement. "La idea és recuperar una tradició estimada i convertir aquest lliurament en una cita cultural més del país", ha reblat Marco.

Per primera vegada, en aquesta edició rep aquest guardó un director musical, després que l'any passat es premiés un director d'escena. "Segur que en vindran més", ha insistit el director general del Liceu, perquè considera que "l'òpera és potser el més ric univers de l'espectacle en viu".

stats