Cultura 15/04/2016

"Tots els accents" de la poesia catalana arriben al Teatre Lliure

El cicle 'Tinta d'ambrosia', que presentarà poemes valencians, mallorquins i catalans al llarg de tres sessions, s'estrena aquest dilluns

Carles Algué
1 min
Les cançons de codi obert de Maria Arnal i Marcel Bagés

BarcelonaTres sessions per a tres territoris dels països catalans. El Teatre Lliure de Montjuïc estrena aquest dilluns 18 d'abril 'Tinta d'ambrosia', un cicle que indagarà en "les paraules que poetes de tots els accents de la llengua catalana han anat deixant sobre el paper des de fa segles fins a fa pocs dies", apunta el director, Pau Carrió.

Al llarg de tres dilluns, la sala Fabià Puigcerver acollirà textos d'autors com Ausiàs March, Maria Mercè Marçal, Blai Bonet i Josep Carner. L'encarregat de la selecció ha sigut l'escriptor i traductor Martí Sales. Ha volgut crear un muntatge "que agafi molts segles, territoris i parles diferents per mostrar la potència i varietat" de la tradició del vers als països catalans, que ell defineix com un dels "grans tresors culturals".

La primera jornada, aquest dilluns, serà dedicada a la poesia valenciana i comptarà amb els actors Pep Cortés, Isabel Rocatti, Xavi Francés i Raquel Ferri, que llegiran textos d'una vintena de poetes com Joan Fuster, Vicent Andrés Estellés i Ausiàs March. A més del recital, a l'espectacle també hi haurà la música de Maria Arnal i Marcel Bagés, que acaben de publicar els seu segon EP, 'Verbena'.

Les següents sessions seran el 9 de maig, per als poetes mallorquins, i el 6 de juny per als de Catalunya. Amb aquest cicle, Carrió enllaça dos projectes al Teatre Lliure ja que el Hamlet que ha dirigit a Gràcia finalitza les funcions aquest diumenge. Just el dia anterior de l'estrena de 'Tinta d'ambrosia'.

stats