Teatre
Cultura 06/07/2011

El teatre, la música i la dansa es donen cita a la programació de tardor dels teatres de Reus

Lluís Soler, Sergi López, Clara Segura, Oriol Broggi, Josep Maria Pou, T de Teatre o Ainhoa Arteta són alguns dels artistes que actuaran d'octubre a desembre als dos teatres reusencs

Acn
2 min

ReusLes propostes que s'han presentat al Centre d'Arts Escèniques Reus (CAER) es mouen entre la música, el teatre de text, l'òpera i la dansa, i configuren una programació que vol ser de qualitat.

Seguint amb la seva línia, el Teatre Fortuny programa els espectacles més clàssics i de més gran format i el Teatre Bartrina se centra en els muntatges més contemporanis, molts dels quals estan inscrits en el Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual (COS) o són produccions pròpies del CAER.

La temporada començarà el 15 d'octubre al Bartrina amb Perdiendo el tiempo, una proposta de dansa i circ signada per Mar Gómez i Ignasi Gil que produeix el CAER i que s'inscriu en el Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual 2011. Un dia després, al Fortuny, es podrà veure Truca un Inspector, de J. B. Priestley, un espectacle dirigit i interpretat per Josep M. Pou, que compta amb Victòria Pagès o Carles Canut entre el repartiment.

El teatre de text també tindrà una altra cita al Teatre Fortuny al mes de novembre amb un clàssic de la literatura espanyola, Luces de Bohemia, de Valle Inclán, dirigit per Oriol Broggi i interpretat Lluís Soler, entre d'altres. Al Bartrina, a nivell de teatre de text, s'hi podran veure L'Espera, de Remo Binosi, dirigida per Juan Carlos Martel, interpretada per Clara Segura i Marta Marco i produïda pel CAER; Delicades, de la companyia T de Teatre; i 30-40 Livingstone, el nou espectacle que dirigeixen i interpreten Sergi López i Jorge Picó.

Pel que fa a la música, destaca, al Fortuny, en l'apartat més clàssic, el concert operístic de la soprano Ainhoa Arteta i el de l'Orquestra Simfònica de Sofia. La música pop també farà acte de presència amb el concert de Russian Red i Anna Roig i l'ombre de ton chien. La companyia israeliana Mayumana tornarà a unir percussió i dansa amb el seu espectacle de gran format al mes de novembre a l'escenari del Fortuny. Al Bartrina, la proposta musical anirà de la mà de la unió a sobre de l'escenari del genial Carles Santos amb l'orquestra Cabo San Roque.

stats