Dagoll Dagom tornarà a fer 'Mar i cel' el 2024

La companyia d'Anna Rosa Cisquella està preparant un altre musical basat en 'L'alegria que passa', de Santiago Rusiñol

2 min
Imatge de l'obra 'Mar i cel' al Teatre Victòria

BarcelonaDagoll Dagom complirà 50 anys el 2024 i aprofitarà l'efemèride per repescar una de les seves obres més emblemàtiques: Mar i cel. El musical basat en l'obra d'Àngel Guimerà servirà a la companyia per acomiadar-se dels escenaris. Ho ha explicat la productora i únic membre fundador en actiu, Anna Rosa Cisquella, al programa Llapis de memòria de SER Catalunya. "Segurament l'última cosa que farem serà reposar l'espectacle el 2024, i pot ser que després tanquem. Ja tenim una edat", ha dit Cisquella. El 2019 la companyia ja es va replantejar la seva continuïtat després de la jubilació de Miquel Periel i Joan Lluís Bozzo. Aquell mateix any, Dagoll Dagom, Anexa i El Tricicle s'havien venut el Teatre Victòria a Antonio Díaz (El Mago Pop). Dagoll Dagom va seguir actiu amb Anna Rosa Cisquella al capdavant com a productora creativa, que ja llavors va avançar a l'ARA la possibilitat de tornar a fer Mar i cel de cara al 50è aniversari.

"Ho volem fer, però ha de ser possible. Cal que tothom cregui molt en aquest projecte i que tothom hi posi l'ànima", ha explicat Cisquella, que ha afegit que el mític vaixell de l'espectacle està guardat en una nau a Gelida. Segons ha explicat a l'ARA, abans de Mar i cel, Dagoll Dagom té un altre projecte entre mans. La companyia està en ple procés de càstings per a un nou musical basat en L'alegria que passa, de Santiago Rusiñol. El muntatge comptarà amb l'equip que ja va treballar a Maremar.

La del 2024 serà la quarta vegada que Dagoll Dagom porti als escenaris Mar i cel. La primera va ser el 1987 amb Àngels Gonyalons i Carlos Gramaje en els papers de Blanca i Saïd, els protagonistes. El 2004 el musical va tornar amb Elena Gadel i Carlos Gramaje al capdavant, i el 2014 es va representar la tercera versió, en aquella ocasió amb Ana Sanmartín i Roger Berruezo. El musical, amb dramatúrgia de Xavier Bru de Sala i música d'Albert Guinovart, ha acumulat més d'un milió d'espectadors al llarg de la seva història.

Actualment, Dagoll Dagom gestiona el Teatre Poliorama –juntament amb T de Teatre i La Brutal– i els darrers anys ha portat a escena musicals com Maremar, T'estimo si he begut i Bye bye monstre.

stats