Festivals

Leticia Martín, fins ara adjunta a la direcció del Liceu, serà la nova directora del Festival Grec

Rellevarà l'1 de setembre Francesc Casadesús, que ha dirigit el festival al llarg dels últims vuit anys

2 min
Leticia Martín Ruiz, nova directora del Festival Grec

BarcelonaLa programadora i gestora cultural Leticia Martín Ruiz (Granada, 1978), que ha estat els últims deu anys vinculada a la direcció del Gran Teatre del Liceu, serà la nova directora del Festival Grec els pròxims cinc anys. El seu projecte ha estat escollit per concurs públic entre 20 candidatures, de les quals van acabar presentant projecte nou persones. Segons ha pogut saber l'ARA, els finalistes han estat el director teatral Àlex Rigola i Natalia Álvarez Simó, directora del Centro de Cultura Contemporánea Conde Duque de Madrid.

Del projecte guanyador se n'ha valorat que és "sòlid, viable i amb coneixement específic tant de sector local i nacional com internacional", a més del fet que Martín té "coneixement sectorial i domini en la gestió pública". Leticia Martín assumirà el càrrec a partir de l’1 de setembre en substitució de Francesc Casadesús, que ha dirigit el festival al llarg dels últims vuit anys. Serà la tercera dona en dirigir aquesta cita, que celebrarà els 50 anys el 2026.

Leticia Martín és historiadora de l’art i musicòloga. La seva trajectòria sempre ha estat vinculada a institucions escèniques, públiques i privades: la Fundació SGAE, els Teatros del Canal (directora de producció, 2009-2014), el Festival Internacional de San Lorenzo de El Escorial i l’Editorial Tritó. També ha escrit articles, crítica musical i artística i ha exercit de professora. Va aterrar a Barcelona de la mà de Christina Scheppelmann com a adjunta a la direcció artística i, des del 2019, amb la direcció de Víctor Garcia de Gomar, també és directora de producció. La seva presència en l'escena teatral barcelonina ha estat habitual els últims anys.

El festival d'estiu (que supera els 3 milions de pressupost) depèn orgànicament de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), que dirigeix el regidor Xavier Marcé. El nom de Leticia Martín l'ha escollit una comissió de l'Icub que ve establerta per normativa general (el gerent de l'Icub, Oriol Martí, Mercedes Torres i Agustín Abelaira) i s'ha comptat amb un comitè d'experts de l'àmbit estrictament escènic (Àlex Casanovas, Roberto G. Alonso i Isabel Vidal, presidents de les associacions sectorials de teatre i dansa), tot i que la cita és multidisciplinària.

stats