Cultura 29/09/2017

Tecnomagos, màgia per un tub

El teatre Borràs acull un nou espectacle que combina la màgia amb els dispositius tecnològics

Marta Terrasa
1 min
Tecnomagos, màgia per un tub

BarcelonaAquí no hi ha barrets de copa per on surten conills, sinó més aviat un iPad on el fons d'escriptori deixa de ser digital i es converteix en un full de paper que cau de la tauleta. I aquest és només un dels trucs que Xavi Cabezas i David Riudor tenen preparat per al seu espectacle 'Tecnomagos', al Teatre Borràs.

Els joves mags són els primers a oferir aquest tipus de màgia, en la qual els jocs de cartes se substitueixen per dispositius que tots portem a les butxaques. Els dos joves, que es van conèixer en un concurs de màgia a Gràcia, porten gairebé una dècada oferint els seus espectacles en festes privades i esdeveniments d'empresa arreu del país, així com als Estats Units, Anglaterra i Holanda.

Ara arriba al teatre Borràs el seu espectacle que, sota el lema #wecanhackyou, combina 'hacking' tecnològic, psicologia i l'efecte sorpresa 'abracadisme' dels millors espectacles de màgia. Des del primer minut, els assistents a l'espectacle –que s'estrena de manera oficial dia 5–, seran partícips dels trucs de Cabezas i Riudor, que es valen de tauletes, 'smartphones', hologrames i realitat virtual.

Els joves mags, com tants altres nens, van créixer amb el joc de Magia Borrás, i per recuperar aquest esperit democratitzador, han creat una apli perquè tothom pugui endinsar-se en el món de la màgia. Abracadap, que així és diu l'apli, ha sigut avalada i utilitzada per personalitats com el mag David Copperfield o Dan Sperry, amb qui van fer un truc a la seu de Twitter. La versió original de l'apli inclou 18 trucs, dels quals 4 són totalment gratuïts.

stats