Cultura 17/10/2013

Els Joglars tornen a actuar a Catalunya després de 7 anys

El nou director de la companyia, Ramon Fontserè, porta 'El coloquio de los perros' a Temporada Alta

Efe
1 min

BarcelonaLa companyia catalana Els Joglars trenca demà en el festival Temporada Alta de Girona amb 'El coloquio de los perros' de Cervantes el seu silenci de set anys als escenaris catalans, després de la marxa del seu fundador, Albert Boadella, a Madrid per desavinences amb el nacionalisme català.

Boadella, que va decidir l'exili voluntari de la companyia, va passar fa uns mesos el testimoni de la direcció al seu actor estrella, Ramon Fontserè, qui avui ha explicat a Barcelona que "després de 51 anys, hi ha hagut un canvi de direcció i això és una nova etapa".

El director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha assegurat per eliminar qualsevol suspicàcia que "si Albert Boadella hagués seguit sent el director de la companyia, també hauríem convidat els Joglars a venir al Temporada Alta".

"De tota manera, l'absència de Joglars en els teatres catalans era el resultat d'un obstacle: no ens contractaven", reposa l'actriu Dolors Tuneu, i recorda que "Joglars sempre ha estat a Catalunya en la seva seu de sempre de Rupit-Pruit, mai vam estar a Madrid".

stats