Còmic
Cultura 22/10/2013

Tintín viurà noves aventures el 2052

Els gestors de l'obra d'Hergé anuncien el llançament perquè els drets sobre el periodista del tupè no passin a domini públic

Efe
1 min
Tintín

Brusel·lesL'editorial Casterman i la societat Moulinsart, gestors dels drets sobre l'obra d'Hergé, van anunciar ahir la publicació de noves aventures de Tintín el 2052, per evitar que el cèlebre personatge passi a ser de domini públic quan es compleixin 70 anys de la mort del dibuixant.

La responsable de Casterman, Charlotte Gallimard; el director editorial, Benoît Mouchart, i el representant de Moulinsart, Nick Rodwell, ho han anunciat en una entrevista concedida a 'Le Soir' i 'Le Monde'. "Hergé no volia que altres persones creessin noves històries del personatges després que ell, però llançarem una novetat un any abans que l'obra passi a ser de domini públic". La idea es evitar que, a partir del 2052, qualsevol pugui escriure noves aventures de Tintín.

Ni Casterman ni la societat gestora dels drets tenen encara decidit quina forma prendrà la nova obra, encara que van mencionar que podria tractar-se d'historietes, novel·les o dibuixos animats de Tintín, i fins i tot un 'spin-off' protagonitzat per algun dels personatges secundaris. "Tenim 40 anys per pensar-ho", va assegurar la vídua d'Hergé, Fanny Rodwell.

stats