TEATRE
Cultura 05/12/2012

Toni Albà fa pública la seva versió de la 'polèmica Machi'

L'actor publica un comunicat de tres folis on considera un "error" haver insinuat un boicot contra l'actriu i el Teatre Lliure, però critica els signants d'un manifest que "menteix i nega el dret a decidir del meu poble"

Laura Serra
2 min
Toni Albà

BarcelonaToni Albà vol tancar la polèmica, però no sense donar la seva versió. Aquest dimecres ha publicat al seu web una reflexió on fa recapitulació de la polèmica que l'ha enfrontat els darrers dies amb el Teatre Lliure. L'actor lamenta que s'interpretés el seu tuit contra la programació de Carmen Machi i 'Juicio a una zorra' al Lliure com un boicot, ja que assegura que no era la seva intenció. Però al llarg de tres pàgines l'actor justifica la seva posició perquè Machi va signar un manifest 'A favor de Catalunya a Espanya', un text que considera que manipula i menteix. "En el moment que algú, sigui actor, actriu, escriptor, periodista, metge... signi qualsevol manifest o s'expressi en nom de la llibertat d'expressió mentre menteix i nega el dret a decidir del meu poble, no trobarà en mi cap mena de complicitat, ni suport. Tampoc boicot, que quedi clar. Sigui conscient o no del que signa", escriu Albà al seu blog.

El resum del cas es remunta a la setmana passada. Dijous l'actor va llegir que s'estrenava a Barcelona l'obra 'Juicio a una zorra'. Explica l'actor: "Jo, de sobte, vaig relacionar el nom de Carmen Machi amb el 'Manifiesto' que m'havia indignat uns dies enrere. I vaig fer la piulada en qüestió, que vaig acabar amb un 'No hi anem!' de protesta, sí. 'No hi anem!' on hi hauria d'haver dit 'Nosaltres no hi anem!' (referint-me als meus, els de casa)... el que en primera persona del singular seria 'Jo no hi vaig!'. Error? Sí: la meva protesta personal va ser entesa com una crida al boicot a aquesta obra i no hauria d'haver estat així".

Després de centenars de tuits al voltant de la seva actitud –a favor i en contra–, ahir el Lliure va fer un comunicat "d'indignació" on criticava l'actor i el titllava d'"irresponsable" i donava tot el suport a Machi i a la llibertat ideològica dels artistes.

stats