Pàgina especial
Cultura 17/11/2016

Un tramvia anomenat ginebra

The Grand Journey: un tren d’ametlles, llimona i arrels de lliri

Regina Rodríguez Sirvent
3 min
Un tramvia anomenat ginebra

Imagineu que poguéssiu curar un mal de coll amb una llaminadura. Amb una nube, per ser més exactes. Que recuperéssiu la veu amb una nube rosa, feta a base de gingebre i llimona. Que a més tingués bon gust, que funcionés, i que no fos, ni molt menys, l’única nube que contingués ingredients amb propietats curatives.

Després imagineu que aneu a una cafeteria i us demaneu un cafè amb llet per emportar. I que quan us l’acabeu us adoneu que el got és comestible: està fet de galeta i caramel i -atenció- l’interior és de xocolata blanca, que no s’ha fos amb l’escalfor.

I ara imagineu que aquest és només el primer nivell, en una escala de l’1 al 50 en creativitat, on el repte és la combinació de la gastronomia i l’art en un mateix plat, dirigit per un grup de bojos del menjar. Uns bojos britànics especialitzats en vivències gastronòmiques on predominen els colors pastel que es diuen The Robin Collective.

The Robin Collective arribaran a l’Estació de França del 21 al 24 de novembre, convidats per Bombay Sapphire. La marca els ha demanat que facin un recorregut virtual (i molt gustatiu) per tot el món, inspirat en els deu llocs d’on vénen els botànics que utilitzen per crear la ginebra. Dit i fet: un viatge en tren que han anomenat The Grand Journey. Un journey que adapten als llocs on fan parada per Europa i que a Barcelona adaptaran amb els còctels de Jesús de los Mozos, creats només per a l’ocasió.

En aquest viatge hi trobareu art i gastronomia, però també disseny visual; tres disciplines que interactuaran representant les aromes i els ingredients de cada ciutat, en un xou que durarà 60 minuts. Cadascun dels tres plats d’experiència sensorial inclourà projeccions d’imatges en moviment a les parets, música, olors i il·luminació d’acord amb l’storytelling dels ingredients. Alhora, de cada plat el personal del servei en farà curtes representacions teatrals. Vaja, que avorrir-se no s’avorrirà ningú.

Per als paladars que guanyin una de les dues entrades dobles que sortegem al ‘Play’ sapigueu que: sereu rebuts per un grup de personatges representants de les professions ferroviàries, entre els quals s’inclourà el revisor del tren; ell serà el que farà d’amfitrió en tots els esdeveniments i us explicarà els gustos de les destinacions botàniques.

SORTEGEM ENTRADES!

Participa en el sorteig de dues entrades dobles per a The Grand Journey. Tots els detalls al nostre Facebook

Els ingredients de la ginebra que inspiren els tres plats són: pell de llimona, arrel de lliri i ametlla.

Com a representació de la llimona hi trobareu bombolles comestibles del mateix gust; també tastareu la fruita en format de paté, servit en fulles de llimona lleugerament arrebossades i acompanyades d’un espumós del mateix gust que canvia de color.

Per explotar l’ametlla ho proposen en tres tapes, totes tres servides en uns vols de terracota comestibles i confeccionats amb closca d’ametlla cuinada al forn. La primera tapa seran xurros d’ametlles salades amb suc i botifarró vegà elaborat amb el mateix fruit; i per acabar, bolets, (més) ametlles, remolatxa i ajoblanco fred servit en gots de xopet.

I… com es representa l’arrel del lliri? Doncs molt fàcil (però no ho proveu a casa). Col·loques una safata sobre la taula i un gerro amb unes flors de vidre a l’interior que s’anirà desplaçant per la superfície. Després fas que quan s’agafin les flors de vidre, el gerro exhali una aroma (sí, el gerro de vidre exhalarà una aroma). Unes olors que s’acompanyen d’un plat de gelatina transparent, i que alhora envolta una flor d’iris comestible. Fàcil, oi?

Doncs encara falta el plat fort: es titula “la tapa de gra de pebre de Java”. Un volcà fumejant amb un contorn comestible envoltat d’una onada de còctels amb base de grans de pebre de Java.

Preparats? Que tingueu sort.

+ Detalls

THE GRAND JOURNEY

Estació de França (Barcelona)

Del 21 al 24 de novembre

stats