IMPACTE DEL COVID
Cultura 19/11/2020

Els treballadors de la cultura s'indignen davant el nou embolic amb les ajudes

El conseller de Treball diu que s'està treballant en les modificacions i que parlarà amb el sector

Ara
1 min
La manifestació del sector cultural aquest dijous al matí a la plaça de Sant Jaume

BarcelonaSi el sistema d'ajudes als autònoms va ser un fracàs, per què es va estar a punt de repetir amb les ajudes al sector cultural? El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha assegurat a Els matins de TV3 que ja estava previst modificar el sistema i no repetir l'error de la llei del més ràpid que es va produir la setmana passada però la informació que penjava de la web no es va despenjar fins ahir. "Estem treballant en la modificació del sistema i això ha fet canviar la planificació", ha dit el conseller. I ha afegit que hi ha previstes diferents reunions amb el sector i la conselleria de Cultura per parlar de com ho faran.

Les ajudes al sector cultural, que s'havien d'obrir aquest mateix dijous a les 9 del matí, s'havien publicat a la web i tenien una partida de 3,5 milions d'euros. El retard i l'embolic han indignat un sector que porta moltes setmanes sense poder treballar i esperant aquestes ajudes. Avui, a les 10 del matí, s'ha celebrat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar, entre altres coses, ajudes directes als treballadors, el pagament íntegre de les actuacions cancel·lades o ajornades i el 2% del pressupost per a Cultura, una demanda que fa anys que es fa sense èxit. Hi ha hagut ben poca representació del sector: poc més d'una cinquantena de persones.

Alguns treballadors de la Cultura han reaccionat amb certa incredulitat davant les explicacions del conseller. L'actor Enric Cambray ha dit directament que no s'ho creu:

L'actor Pau Vinyals també ha reaccionat amb indignació:

stats