Il·lustració
Cultura 28/01/2011

Una biblioteca per a 'Les tres bessones'

La il·lustradora Roser Capdevila dóna la seva obra a la Biblioteca de Catalunya per garantir que es quedi al país

Redacció
1 min
Les Tres Bessones

BarcelonaRoser Capdevila, la creadora de Les tres bessones, ha donat a la Biblioteca de Catalunya una de les seves creacions més cèlebres: les històries animades i il·lustrades de la Teresa, l'Helena i l'Anna. Són més de 3.500 originals en paper, segons ha informat la Generalitat, obres que van dels anys vuitanta fins a l'actualitat i que l'autora ha realitzat per a diferents editorials del món.

Roser Capdevila, guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, la Medalla d'Honor del Parlament i la Medalla d'Or de Barcelona, ha reconegut que dóna l'obra en senyal d'agraïment i amb l'objectiu que el seu llegat es quedi a Catalunya.

Les tres bessones van néixer el 1983, inspirades en les mateixes filles de l'autora. Les il·lustracions estaven fetes amb aquarel·la i aviat van incorporar un nou personatge, la Bruixa Avorrida. Els llibres de Roser Capdevila han estat traduïts a trenta-cinc llengües i han donat lloc a la sèrie de dibuixos animats que s'ha emès en més d'un centenar de països.

stats