Cultura 03/07/2014

Un petó per "viure lliure"

S'inaugura a Ciutat Vella un fotomosaic de grans dimensions de Joan Fontcuberta inspirat en el lema del Tricentenari

Europa Press
1 min
Joan Fontcuberta davant del mural / PERE TORDERA

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat aquest dijous el fotomosaic mural del fotògraf Joan Fontcuberta 'El món neix en cada besada', compost per 4.000 rajoles d'imatges facilitades pels ciutadans que s'agrupen per formar un petó, en un dels actes de commemoració del Tricentenari de la caiguda de Barcelona el 1714.

Ubicat a la plaça Isidre Nonell del districte de Ciutat Vella, està constituït per 80 columnes de rajoles i 50 files, que sumen 30,4 metres quadrats (3,8 metres d'alt i 8 de llarg) de fotografies proporcionades per la ciutadania, que s'han escollit segons color i densitat.

Trias ha destacat que l'obra és una "metàfora extraordinària" de Catalunya que recorda els fet del 1714 però que anima a encarar el futur amb estimació i amb afecte, segons ell, i ha celebrat que el seu emplaçament dignifica un espai que ha considerat que abans estava degradat.

El fotògraf i artista autor del mural, Joan Fontcuberta, ha apostat perquè l'obra es converteixi en una icona, i ha destacat que volia plasmar el lema del Tricentenari -'Viure lliure'- des d'una perspectiva positiva: "Volia fugir d'un mur de lamentacions, i que fos un mur d'alegria, un proposta optimista de futur".

El comissari dels actes del Tricentenari a Barcelona, Toni Soler, també ha assegurat que el fotomosaic es convertirà en una icona de la ciutat -ha apostat perquè Barcelona es conegui com "la ciutat del petó"- i ha ressaltat que l'obra deixa un llegat en forma de patrimoni de la commemoració del 1714.

stats