TEATRE
Cultura 24/04/2013

Tricicle: "Si el ministeri volia enfonsar el teatre, ho està fent perfectament"

El grup de teatre ha criticat les conseqüències negatives de la pujada de l'IVA i la no-rectificació del ministeri en la presentació del seu nou espectacle, 'Bits', al teatre Olympia de València

Efe
2 min
Escena del nous espectacle de Tricicle

ValènciaEls actors de Tricicle han criticat l'augment de l'IVA i les polítiques del ministeri de Cultura en la presentació del seu nou espectacle, 'Bits', al teatre Olympia de València, "probablement" l'últim de nova creació que realitzi la companyia, segons Paco Mir, Carles Sans i Joan Gràcia, components del trio teatral.

Paco Mir ha afirmat que amb la pujada de l'IVA, "si el que el ministeri [de Cultura] volia era enfonsar el teatre, ho està fent perfectament". Per Gràcia, "sembla" que la pujada de l'IVA "no sigui una mesura només econòmica" i que vagi "més enllà". "Cal mirar una mica al passat, el que va passar en el món de la cultura i en certs enfrontaments", ha assenyalat Gràcia, que ha considerat que és "rar" que el govern no rectifiqui, ja que s'està recaptant menys. Sans ha afegit que a Espanya "rectificar" no s'entén com "de savis" sinó com "de covards", i ha comparat el cas amb Holanda, on també es va enfilar l'IVA i al cap d'uns mesos "es van tirar enrere".

El trio ha assenyalat que en el primer trimestre del 2013 s'han acomiadat 600 treballadors del teatre i hi ha 1,8 milions d'espectadors menys, unes xifres que consideren "alarmants", conseqüència d'una mesura "equivocada". Joan Gràcia ha assegurat que, "encara que l'humor pot funcionar millor que altres gèneres", els mesos de gener i febrer a Madrid amb 'Bits' han estat "durs" per a Tricicle pel que fa al públic.

L'últim muntatge del trio català és, segons la companyia, "un espectacle digital en codi trinari" que pretén transformar l'escenari en un ordinador "portàtil gegant" a través del qual viatjar "d'una pàgina a una altra" a mesura que se succeeixen les quinze històries que l'integren, ha explicat Sans.

stats