Cultura 28/04/2016

Troben a prop de Sevilla un tresor romà amb 600 quilos de monedes

Els diners són dels segles III i IV i contenen inscripcions dels emperadors romans Constantí i Maximilià

Ara
1 min
Una de les àmfores amb 600kg de monedes romanes

BarcelonaUnes excavacions rutinàries han topat casualment amb un tresor de l'Imperi Romà de dinou àmfores amb 600 quilos de monedes de bronze i plata. La troballa s'ha fet a Tomares, una de les poblacions amb la renda per càpita més alta de l'estat espanyol, situada a pocs quilòmetres de Sevilla.

El tresor es troba actualment al Museu Arqueològic de la capital, on els experts l'estan analitzant per determinar-ne l'origen exacte. Són dels segles III i IV i contenen inscripcions dels emperadors romans Constantí i Maximilià, tot i que els arqueòlegs no descarten que puguin pertànyer a una època més àmplia. La majoria de monedes estaven acabades d'encunyar i no havien entrat en circulació.

Algunes possibles hipòtesis sobre l'origen del tresor apunten a pagaments a l'exèrcit o a algun tipus d'entitat pública de l'administració, però la directora del museu, Ana Navarro, diu que encara és massa aviat per arribar a cap conclusió. Ella ha descrit la troballa com a extraordinària, ja que suposarà "una gran contribució al patrimoni històric i arqueològic d'Andalusia".

Després de netejar les monedes per evitar-ne més deteriorament, els especialistes analitzaran la documentació d'alguns jaciments propers per mirar de "relacionar-los amb alguna població romana important" de la zona, ha explicat la directora. El descobriment es va produir dimecres, quan una empresa pública va iniciar una excavació d'un metre de profunditat per introduir el cablejat elèctric d'un camí d'accés a un espai natural al costat del rierol Las Fuentes.

stats