MÚSICA
Cultura 06/05/2014

'Or verd', de Valentí Gómez i Oliver, transformat en disc

Els compositors Ivan Santaeulària i Jack Tarradellas, alumnes del Taller de Músics, han creat la versió musical del llibre del poeta barceloní

Ara
1 min

BarcelonaEl poemari 'Or verd' (Edicions 62, 2005) de l'escriptor Valentí Gómez i Oliver ha estat musicat, i aquest dimarts se n'ha presentat el disc homònim. Dos alumnes del Taller de Músics, Ivan Santaeulària i Jack Tarradellas, s'han encarregat de composar els nou temes.

Per a les veus i la interpretació musical han comptat amb la col·laboració de 17 joves músics més, també alumnes del Taller, entre els quals hi ha Judit Neddermann. El proper dimecres 4 de juny es presentaran els temes del CD en un concert en directe a l'Ateneu, amb lliure accés fins que es completi l'aforament.

El projecte: acollir a la melodia el món de la paraula

La idea de musicar els poemes de Valentí Gómez va sorgir ara fa cinc anys, en una trobada entre l'autor i el director del Taller de Músics, Lluís Cabrera. Cabrera va ser qui va proposar confiar la tasca als joves músics de l'entitat.

Des de llavors, Santaeulària i Tarradellas han estat treballant en el disc. Les nou cançons que recull són adaptacions dels poemes 'Rosa', 'Colors', 'Herois obscurs', 'Venus', 'Lluna', 'Música', 'L'ombra del vent', 'Aigua d'argent' i 'Del so al to'.

stats