Cultura 14/06/2021

El violoncel·lista Gautier Capuçon, protagonista de la Diada Pau Casals

Retrà homenatge al compositor català en un concert de gran format al Palau de la Música

Ara
2 min
El violoncel·lista Gautier Capuçon

BarcelonaTorna el concert de gran format de la Diada Pau Casals: se celebrarà aquest dimarts, 15 de juny, al Palau de la Música, i anirà a càrrec del violoncel·lista francès Gautier Capuçon, acompanyat de Frank Braley al piano. En el programa d'aquest concert d'homenatge a Casals, organitzat per la Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó-Català Palau de la Música, hi sonaran la Sonata núm. 3 de Beethoven i la Sonata de Debussy, entre altres obres.

"És un concert molt interessant. Ens fa molta il·lusió perquè mostra un acord entre dues fundacions que compartim la voluntat d'entendre la música com un valor en si mateixa", assegura el director general del Palau de la Música, Joan Oller, per a qui Capuçon és "un dels millors violoncel·listes del món". Com a novetat d’enguany, el violoncel·lista francès oferirà la trobada Parlem amb Gautier Capuçon adreçada a joves violoncel·listes i melòmans. Serà el mateix dia 15 a les 12 h, a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català, i l’acte serà retransmès en directe pel canal de YouTube de la Fundació Pau Casals.

Com és tradició, els actes de la Diada Pau Casals també inclouen un concert popular que aquest any acollirà l'Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, el dissabte 19 de juny a les 12 h. El concert anirà a càrrec de l’Orquestra de Corda del CMMB, l’Orquestra Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, l’Orquestra VOZES i un grup de 20 violoncel·listes format per professors i alumnes dels principals conservatoris de Catalunya.

Amb aquesta celebració, Barcelona vol recordar el vincle històric i simbòlic de Casals amb la capital catalana. Jordi Prado, director general de la Fundació Pau Casals, ha destacat que Casals va fer que Barcelona passés a ser una de les capitals musicals d'Europa i del món. Prado ha dit que no hi havia una expressió viva del record de Casals a Barcelona fins als concerts que s'han mantingut des del 2015: "La Diada Pau Casals és una celebració de la ciutat de Barcelona".

stats