Pintura
Cultura 07/10/2012

Un visitant de la Tate Modern fa una pintada sobre un quadre de Mark Rothko

Reuters
1 min
Imatge del quadre de Rothko malmès, difosa a Twitter per @WrightTG

LondresUn quadre del pintor letó naturalitzat nord-americà Mark Rothko ha estat desfigurat aquest diumenge per un visitant de museu Tate Modern de Londres, que ha fet una pintada sobre la tela.

La galeria ha dit en un comunicat que "hi ha hagut un incident a la Tate Modern en què un visitant ha desfigurat un dels murals 'Seagram' de Rothko mitjançant l'aplicació d'una petita àrea de pintura de color negre amb un pinzell".

Rothko, considerat un dels artistes més importants del segle XX, les obres del qual s'han venut en subhastes per desenes de milions de dòlars, va rebre l'encàrrec de pintar els murals 'Seagram' la dècada dels cinquanta per al restaurant Four Seasons de Nova York. Diverses d'aquestes teles van acabar a la col·lecció de la Tate per una donació. La galeria les qualifica d'obres "icòniques".

Tim Wright ha explicat a través de Twitter que va ser testimoni de l'incident i ha publicat una fotografia de la tela malmesa. "Ha estat molt estrany, s'ha assegut una estona, s'ha acostat a l'obra i ha marxat ràpidament", ha explicat Wright. "L'home s'hi ha acostat amb calma, ha tret un retolador i ha fet una pintada. Surrealista".

Al maig, el Rothko "'Orange, Red, Yellow' es va vendre per 86,9 milions de dòlars (66,7 milions d'euros), un nou rècord de subhasta per a l'artista, a Christie's de Nova York.

stats