Cultura 26/08/2015

Voleu olorar, mastegar i sentir l'art? Visiteu l'exposició més sensorial de la Tate Britain

Menjar xocolata mirant un quadre de Bacon o escoltar xerrics davant un Bomberg són algunes propostes de 'Sensorium'

Ara
1 min

Barcelona¿Una obra de Bacon es veu diferent si s'observa tot deglutint un tros de xocolata? ¿O olorant un tros de fusta? I com pot ser un dels coloristes quadres de David Bomberg si es mira mentre s'escolten xerrics? És la darrera proposta de la Tate Britain.

El museu britànic vol explorar la part més sensorial de l'art. Que un quadre penetri per tots els sentits. Segons la Tate, museus i galeries saturen amb molta informació visual. Però com és mirar i alhora sentir, olorar o degustar? És a dir, combinar els cinc sentits a la vegada. El gust, l'olor o el so ¿poden canviar la nostra percepció de l'art?

La proposta de 'Tate Sensorium' és visitar la seva col·lecció d'art del segle XX experimentant sons, olors i gustos que inspiren les mateixes obres d'art. I estar atents a les nostres reaccions. "L'experiència proposa una nova manera d'acostar-nos a l'art, utilitzant la tecnologia per estimular els sentits, i jugant amb la memòria i la imaginació", asseguren els responsables del museu a la seva pàgina web. La proposta és de Flying Object, que va guanyar l'IK Prize 2015. L'exposició es pot visitar fins al 20 de setembre.

stats