Patrimoni
Cultura 26/07/2020

Un escolà de la diòcesi confessa ser l'autor de l'incendi de la catedral de Nantes

El foc va malmetre un gran orgue del segle XVII i part del mobiliari de l'església

Ara
2 min
Una seixantena de bombers treballen per extingir un incendi a la catedral de Nantes

BarcelonaUn escolà de la diòcesi ha confessat aquest diumenge davant del jutge ser l'autor del foc que va malmetre la setmana passada la catedral francesa de Sant Pere i Sant Pau de Nantes, segons recull l'agència Efe. L'home, de 39 anys i d'origen ruandès, ha reconegut els fets després d'haver estat detingut ahir per segona vegada. Fa una setmana ja havia estat arrestat i després alliberat sota la mateixa sospita. L'escolà, que treballava voluntàriament a l'església, ha passat a presó provisional acusat de destrucció i degradació per incendi.

L'home ha confessat davant el jutge d'instrucció que va iniciar dos focs als orgues del temple i un altre foc al panell elèctric, després d'haver tancat ell mateix la catedral el dia abans. Segons el seu advocat, "lamenta amargament els fets" i "està rosegat pels remordiments i sobrepassat per la dimensió dels esdeveniments". L'escolà formava part de l'església des de feia quatre o cinc anys, ha explicat el rector de la catedral. Era un dels set voluntaris encarregats de la seguretat de la basílica i, a vegades, ajudava durant la litúrgia.

La setmana passada, la Fiscalia va explicar que l'home va demanar regularitzar la seva residència al país a diversos membres de la diòcesi. No era la primera vegada que sol·licitava l'estatus de refugiat, que se li havia denegat en diverses ocasions. Ara s'enfronta a una possible pena de 10 anys de presó i una multa de 150.000 euros.

L'incendi de la catedral va tenir lloc el 18 de juliol a tres quarts de vuit del matí i es va aconseguir controlar al cap d'unes hores. Tot i això, el foc va destruir un gran orgue del segle XVII, com també altres elements del mobiliari i algunes obres d'art. L'estructura de la catedral no s'ha vist afectada pel foc.

stats