Cultura 03/07/2014

Una fotografia del Pedraforca, la millor imatge del patrimoni natural català

Han participat al certamen Wiki Loves Earth 75 persones amb 5.300 imatges de 445 llocs diferents de Catalunya

Efe
1 min
Imatge del Pedraforca que ha guanyat el concurs Wiki Loves Earth / MIKIPONS - WIKIMEDIA

BarcelonaUna imatge del Pedraforca feta pel fotògraf Miquel Pons ha estat la guanyadora del certamen fotogràfic Wiki Loves Earth 2014 en l'àmbit del patrimoni natural català. El jurat ha elegit aquesta fotografia d'entre les 5.300 imatges presentades de 445 llocs diferents fetes per 75 participants de l'edició catalana, el quart territori més actiu del món en aquesta edició. Aquí es poden consultar totes les imatges premiades. Per a Catalunya, el concurs proposava gairebé 2.000 llocs a fotografiar, entre espais naturals protegits i altres elements naturals catalogats.

Wiki Loves Earth va començar el 2013 com una prova pilot a Ucraïna i aquest any s'ha obert arreu del món. Tenia per objectiu millorar la cobertura gràfica de la Wikipedia dels elements del patrimoni natural, per al que va posar en marxa un concurs les imatges del qual serviran per il·lustrar la Wikipedia i qualsevol altre projecte de coneixement lliure. En el cas de Catalunya, Wiki Loves Earth ha estat organitzat per Amical Wikimedia i per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat.

Segons el responsable de projectes d'Amical Wikimedia, Àlex Hinojo, "aquest tipus de concursos serveixen per donar a conèixer el nostre patrimoni a un públic més ampli i per documentar el seu estat per a generacions futures".

stats