Literatura
Cultura 21/04/2015

'Algú com tu', de Xavier Bosch, i 'No ens calia estudiar tant', de Marta Rojals, escollits a la Festa de la Llança

En la categoria infantil-juvenil destaquen títols com 'Al teu rotllo', de Flavia Company, o 'Xènia, #KeepCalm i fes un tuit', de Gemma Pasqual

Acn
2 min
Xavier Bosch fotografiat a un hotel de Barcelona. XAVIER BERTRAL

Barcelona'Algú com tu', de Xavier Bosch, i 'No ens calia estudiar tant', de Marta Rojals, han estat alguns dels títols escollits en el marc de la cinquena edició de la Festa de la Llança de Sant Jordi, que va aplegar aquest dilluns al vespre el món literari i editorial català a la Fàbrica Moritz de Barcelona. Aquests dos títols formen part dels resultats del sondeig web de la Llança, on uns 6.000 lectors han fet 9.000 recomanacions sobre 280 novetats editorials per aquesta diada de Sant Jordi. Del 16 de març al 16 d'abril, els participants han escollit el millor llibre de ficció, no-ficció, infantil i juvenil, a més de la millor coberta.

Així, a banda del llibre de Bosch, a la categoria de ficció els títols més votats han estat 'Amor prohibit', de Coia Valls; 'Com si fos ahir', de Teresa Muñoz; 'La venjança dels almogàvers', d'Andreu González Castro i Ramon Gasch, i 'Un any i mig', de Sílvia Soler. En la categoria de no-ficció, a banda del llibre de Rojals, s'ha escollit 'La puta història de Catalunya de la iaia', de Jofre Martell Camprubí i Oliver Vergés, amb il·lustracions de Pere Mejan; 'Les set caixes', de Dory Sontheimer; 'Lletraferides', d'Assumpta Montellà, i 'Sóc de l'oest. Lo #putollibre del Sr. Postu', del Senyor Postu.

En la categoria infantil-juvenil els llibres més votats han estat 'Al teu rotllo', de Flavia Company; 'Arriba el Sr. Flat!', de Jaume Copons; 'Heysel', d'Armand Company; 'Patufet, on ets?', de Roger Roig i Hugo Prades, i 'Xènia, #KeepCalm i fes un tuit', de Gemma Pasqual.

Finalment, la millor coberta ha premiat 'El silenci del far', amb il·lustració d'Aaron Twa i disseny de Tono Cristòfol; 'Endevinalles per a tothom', amb il·lustració de Núria Feijoó; 'I et despertes mentre les papallones filen', amb il·lustració de Joana Santamans; 'Seguirem vivint', amb il·lustració d'Elisabet Pedrosa, i 'Un fill', amb disseny de Mariano Rolando i fotografia de Catrin Welz.

La 5a Festa de la Llança de Sant Jordi va estar presentada per la periodista Txell Bonet i va comptar amb l'actuació del cantautor solsoní Roger Mas. Òmnium Cultural i l'Associació d'Editors en Llengua Catalana impulsen el projecte amb l'objectiu de promoure el llibre en català i la participació dels lectors. L'acte va incloure els discursos de la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i d'Albert Pèlach, president de l'Associació d'Editors.

stats