Cultura 13/05/2016

Xavier Marcé serà el nou comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona

Arran de l'acord PSC - Barcelona en Comú, Marcé substituirà Berta Sureda, que ha ocupat el càrrec un any

Laura Serra
1 min
Xavier Marcé serà el nou comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaL'acord PSC - Barcelona en Comú, que tot just han escenificat aquest divendres, comença a tenir les primeres conseqüències polítiques. Jaume Collboni es convertirà en segon tinent d'alcalde i es quedarà les àrees d'Empresa, Cultura i Innovació, i per tant hi haurà relleus en alguns càrrecs. Ja ha aparegut el primer nou nom per ocupar una plaça de responsabilitat dins l'Ajuntament: segons ha confirmat l'ARA, Xavier Marcé serà el nou comissionat de Cultura del consistori, càrrec que ha ocupat durant durant menys d'un any Berta Sureda.

Xavier Marcé és vicepresident de la productora teatral Focus i president de la patronal del sector, Adetca. Llicenciat en ciències econòmiques, ha estat vinculat al llarg de tota la seva carrera a l'àmbit de la cultura i a l'administració socialista. Va ser director general de l'Institut Català d'Indústries Culturals (2004-2007, en l'etapa del president Pasqual Maragall), va ser director de recursos i d'acció cultural de l'Institut de Cultura de Barcelona (ens que ara tornarà a dirigir) i director del Pla Estratègic de Cultura de Sabadell.

És articulista al Diari ARA i col·labora amb diversos mitjans. També ha estat professor de gestió cultural i de l'assignatura d'indústries culturals a la Universitat Pompeu Fabra.

stats