Publicitat
Publicitat

Un gènere de moda

La Xina prohibeix les pel·lícules sobre viatges en el temps

El govern considera que aquests films "tracten la història d'una manera frívola"

El govern xinès ha prohibit el rodatge i l'emissió de telefilms basats en els viatges en el temps, un gènere que actualment està en auge al país asiàtic. Es tracta de pel·lícules en què els protagonistes viatgen a èpoques passades de la història de la Xina, des de les més remotes fins a l'època moderna, i solen viure alguna història d'amor amb algun personatge, real o no, de l'època.

En opinió de la Direcció General de Ràdio, Cinema i Televisió, aquestes produccions pateixen una "manca de pensaments i significats positius", i sovint donen una visió distorsionada i poc respectuosa de la història, "inventen mites, tenen arguments absurds i tracten la història d'una manera frívola, una actitud a la qual no es pot donar suport". Una de les pel·lícules més criticades en aquest sentit és Myth (Shen Hua), en què un grup d'adolescents viatgen 2.000 anys enrere per lluitar al costat d'alguns dels grans líders militars de l'últim període de la dinastia Qin.

D'altra banda, el mateix organisme també ha prohibit la realització de qualsevol adaptació audiovisual de cap dels quatre grans clàssics de la literatura xinesa Viatge a l'oest, Romanç dels tres regnes, A la riba de l'aigua i El somni de la cambra roja.

Els llibres que ens fan grans

Etiquetes

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT