La importància de la indústria dels videojocs, en quatre gràfics

Catalunya concentra el 31% de les empreses, el 47% de l'ocupació i el 52% de la facturació del sector a l'Estat

La indústria del videojoc no para de créixer a tot el món, i Catalunya se situa en una posició cada vegada més destacada. Segons el Libro blanco del desarrollo español de videojuegos 2018, concentra el 31% de les empreses, el 47% de l'ocupació i el 52% de la facturació del sector a l'Estat. Dos anys abans eren el 25% de les empreses, el 38% de l’ocupació i el 42% de la facturació.

Els últims cinc anys Catalunya ha sigut la segona regió d’Europa en creació d’ocupació en aquest sector, amb Barcelona consolidada com una de les grans capitals. Acull seus dels principals estudis de desenvolupament internacionals, com Ubisoft, Gameloft, Riot Games i des de fa poc el xinès IGG, a més d’estudis catalans amb ressò internacional com Digital Legends, Novarama, Social Point i U-PLAY Online.

Des de fa anys els videojocs són el segment líder dins de la facturació de l’oci audiovisual a l’Estat. L’any passat els videojocs gairebé van triplicar la facturació del cinema i van multiplicar per sis la facturació de la música gravada.

Si aquesta progressió es manté, l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) preveu que el 2023 els videojocs superin el sector editorial, que segons la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) l’any passat va ingressar 2.364 milions.

Segons les dades de l’empresa especialitzada Newzoo, la indústria del videojoc espanyola ocupa la novena posició en el rànquing d’ingressos per països a nivell mundial, i la quarta a nivell europeu, només per sota d’Alemanya, el Regne Unit i França.

El creixement de la facturació del sector dels videojocs al món, que gairebé s’ha duplicat entre el 2012 i el 2018, es deu sobretot al creixement dels videojocs per a dispositius mòbils, que si suposaven el 18% de la facturació l’any 2012, ja han superat el 50% l’any 2018. Segons les previsions, els dispositius mòbils continuaran guanyant pes i fregaran el 60% de la facturació el 2021.

Catalunya, radar a radar, multa a multa

Els radars recapten 254 milions en 5 anys

Ara Data publica les multes i els diners ingressats pels 242 radars de les carreteres catalanes

incendis forestals

Per què Catalunya crema

L’oblit dels boscos i una estratègia centrada en l’extinció alimenta els grans incendis forestals

Noms de nadó per a pares indecisos

Noms de nadó per a pares indecisos

Més curts, laics i mediàtics. Rànquings i tendències que expliquen la Catalunya del segle XXI. Així ha evolucionat l’onomàstica

Bicis

Barcelona, revolució bici

L’augment de ciclistes obliga a revisar la convivència amb els cotxes i els vianants

La nova gramàtica del català. Imatge per a l'interactiu columna esquerra

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

La 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans completa i actualitza la de Pompeu Fabra, de 1918-1933

fotoHome315

Tots els gols de Leo Messi

Així ha marcat el crac argentí amb el Barça