Microsites 19/09/2018

Els països amb el millor equilibri entre vida laboral i personal, en un mapa interactiu

Europa concentra els primers classificats de l'OCDE, mentre que els Estats Units aproven per la mínima

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaEl continent europeu concentra els països amb el millor equilibri entre la vida laboral i la vida personal, segons les últimes dades de l’Índex per a una Vida Millor de l’OCDE, corresponents a l’any 2017.

Els Països Baixos, amb una puntuació de 9,3 sobre 10, ocupen el primer lloc del rànquing dels 35 països membres de l’OCDE, seguits de Dinamarca i França, amb un 9 i un 8,9 respectivament, mentre que Espanya ocupa la quarta posició amb un 8,8.

A l'altra banda de l'oceà Atlàntic, en canvi, el Canadà se situa en dinovena posició, amb un 6,9 sobre 10, i els Estats Units aproven per la mínima, amb un 5,8 sobre 10. Islàndia, el Japó, Corea del Sud, Israel, Mèxic i Turquia són els països que no arriben a l’aprovat.

Espanya, capdavantera en hores d'oci, menjar o dormir

Aquest índex es calcula tenint en compte el percentatge de treballadors que treballen 50 hores a la setmana o més, i el nombre d’hores diàries dedicades a oci, menjar o dormir. Espanya té un resultat discret en el primer factor, però és capdavantera en el segon.

Mentre que als Països Baixos només el 0,45% dels treballadors treballen 50 hores a la setmana o més, a Espanya són el 4,55%, cosa que la situa en la catorzena posició entre els 35 països membres de l’OCDE. La mitjana és del 12,62%.

En nombre d’hores diàries dedicades a oci, menjar o dormir, en canvi, França és la primera classificada, amb 16,36 hores, i Espanya la segona, amb 15,93. La mitjana de l’OCDE és de 14,9 hores diàries.

stats