941 sensesostre dormen al carrer a Barcelona: el recompte, districte a districte

El nombre ha augmentat respecte al 2015, quan es van registrar 892 persones

La Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), amb suport de l' Ajuntament de Barcelona, ha comptabilitzat 941 persones sense llar dormint a la via pública durant el recompte 2016 d'aquesta matinada passada, i 1.973 en equipaments municipals o de diverses entitats socials, pisos amb suport social o pensions, segons les dades provisionals del dispositiu.

Es tracta de xifres superiors respecte al 2015, quan es van registrar 892 persones pernoctant al carrer i 1.672 en diverses tipologies d'allotjament. Per primer cop, el recompte ha inclòs tots els carrers de la ciutat, amb el desplegament de 216 grups de voluntaris –930 persones en total–, i ha comptat amb la participació de la Guàrdia Urbana, Parcs i Jardins i altres serveis municipals, que han obtingut dades de les àrees de muntanya, parcs tancats i altres zones de més difícil accés.

Sense llar a la Barcelona dels creuers: la crònica del recompte de Sílvia BarrosoAquestes són, de moment, dades provisionals després de la iniciativa organitzada per la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), ja que els resultats definitius i la valoració del dispositiu els donarà a conèixer aquest dijous al matí la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, i els portaveus de la XAPSLL, Jesús Ruiz i Tere Bermúdez.

Per districtes, s'han comptabilitzat 185 persones a Ciutat Vella, 220 persones a l' Eixample, 144 persones a Sants-Montjuïc, 45 persones a les Corts, 58 persones a Sarrià-Sant Gervasi, 46 persones a Gràcia, 30 persones a Horta-Guinardó, 30 persones a Nou Barris, 18 persones a Sant Andreu i 135 persones a Sant Martí. A més, dins els recintes de Parcs i Jardins s'han registrat 30 persones.