El Baix Llobregat: més de 100 plans per fer al costat de casa

A la web ‘somelteuestiu.cat’ hi trobaràs una oferta turística impressionant que inclou esport, natura, atractius culturals i una potent gastronomia, i per gaudir en parella, amb amics o en família

4 min
Les platges del Baix Llobregat, un dels seus grans atractius

Si aquest estiu tens ganes de fer activitats, de poder escollir-les d’entre un ampli ventall i de fer-ho a prop de casa, el Baix Llobregat és la teva destinació. La comarca t’ofereix més d’un centenar de propostes que combinen l’esport, la natura, les descobertes culturals i les experiències gastronòmiques més plaents, i en pots trobar resseguint les muntanyes, serpentejant pel riu, arrebossant-te a les platges o passejant per les seves viles i ciutats. I a tocar de Barcelona. Pots escollir entrant a la pàgina web www.somelteuestiu.cat. Et proposem alguns plans destacats.

5 PLANS IRRESISTIBLES PER A AQUEST ESTIU 

Hi ha rutes en bici per anar des de la muntanya de Montserrat fins al Delta del Llobregat

A peu, en bici, a cavall... o en carruatge

Una comarca que té un gran riu que, a més, s’obre en un delta per trobar-se amb el mar genera un munt d’itineraris, camins i senders per recórrer de totes les maneres. Del Pont del Diable de Martorell fins al Prat de Llobregat teniu el Camí del Llobregat, 32 quilòmetres força planers. I si sou més agosarats, podeu fer els 80 quilòmetres de l’Eix de Ponent, des de la muntanya de Montserrat fins a les platges de la comarca. També podeu triar alguna de les excursions que ofereix la Fundació Sigea, les rutes en carruatge de cavall per la zona del Delta, o pujar cap a Montserrat per fer-hi una ruta d’orientació o visitar les coves de Montserrat, a Collbató (conegudes com del Salnitre). Podeu escollir a la pàgina web www.somelteuestiu.cat.

Per llepar-se’n els dits

El Parc Agrari del Baix Llobregat, una de les zones més fèrtils de Catalunya, constitueix una garantia de qualitat i de productes de proximitat. Ara som en plena temporada de cireres, i amb la calor també és el torn dels tomàquets, els carbassons i les bledes. Us podeu acostar a qualsevol dels restaurants del col·lectiu Els Sabors de l’Horta, que amb més de mig centenar d’establiments té una àmplia oferta de plats de km0. Si ho voleu fer amb un toc especial, al celler Ca n’Estella podeu degustar un brunch enmig de vinyes, oliveres i camps de cereals.

Cap a la sorra!

Per a molta gent, un estiu sense plans de platja no és estiu. Al Baix Llobregat s’hi poden combinar tant les activitats de més repòs sobre la sorra com les dels que opten per no parar quiets. Mireu ben bé a www.somelteuestiu.cat què es pot fer a les platges de Gavà, Castelldefels, Viladecans o el Prat de Llobregat i hi trobareu des d’oasis per a famílies amb ganes de gaudir de jornades d’oci sota el sol amb banys i passejades fins a disfrutar del windsurf, viure el mar en caiac o passar-s’ho d’allò més bé aprenent a dominar el paddlesurf. I quan toqui recuperar forces, teniu els xiringuitos i beach clubs de primera línia, sense sortir de la platja. 

Tresors patrimonials

Si el que volem és aturar-nos a observar la gran petjada patrimonial de la comarca, el punt i a part és per al Modernisme. Encapçala la llista tot un Patrimoni de la Humanitat de la Unesco com la Cripta Gaudí de la Colònia Güell, però també hi trobareu petjada del seu gran col·laborador, Josep Maria Jujol: l’espectacular masia de Can Negre i la Torre de la Creu, a Sant Joan Despí. I per conèixer on es produïa la ceràmica modernista, podeu anar als museus d’Esplugues, a Can Tinturé i a La Rajoleta. I en una mena de continu al llarg de la història podem anar passant per les Termes Romanes de Sant Boi, el Castell de Castelldefels, el Palau Mercader de Cornellà, la impressionant església de Santa Maria de Cervelló i finalment la Colònia Sedó d’Esparreguera, que són alguns dels exemples que trobareu a la web.

El Castell de Castelldefels, que estrena el Centre d’Interpretació de la Història i la Pirateria a la Mediterrània

Per fer en família

Una de les novetats d’aquesta temporada és el Castell de Castelldefels, que obre les portes amb el nou Centre d’Interpretació de la Història i la Pirateria a la Mediterrània, una experiència interactiva i immersiva que no deixarà indiferent la canalla... ni els més grans. I, esclar, tampoc us podeu perdre atractius com Catalunya en Miniatura i el seu circuit d’aventura als arbres, el Canal Olímpic de Catalunya a Castelldefels, el trenet del Parc Mercader de Cornellà de Llobregat, les visites al Centre de Recuperació d’Animals Marins al Prat o la granja a la natura de Can Castellví de Molins de Rei. 

El Baix Llobregat t’espera amb una àmplia oferta per satisfer tots els gustos i pensada per a tot tipus de públics. I la teniu al costat de casa.

Per a més informació:

Turisme Baix Llobregat

www.somelteuestiu.cat

stats