Salt reivindica Catalunya com "un país acollidor, fraternal i defensor dels drets humans"

La mobilització més multitudinària de la història a les comarques gironines reuneix més de 135.000 persones

Més de 135.000 persones, segons la Policia Local, i 200.000 segons l'ANC, han omplert amb motiu de la Diada el passeig dels Països Catalans de Salt en la mobilització més multitudinària de la història a les comarques gironines, que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Som i serem un poble d'acollida. Estem a punt", ha assegurat el cantant Gerard Quintana en la lectura d'un manifest en què ha destacat que Catalunya té "arrels democràtiques profundes que desitgem projectar al futur". "Serem un país acollidor, fraternal i defensor dels drets humans", ha llegit Quintana, molt aplaudit per les persones que omplien els sis trams de Salt.

Recupera el minut a minut de la Diada"Us faré una foto a tots i la penjaré a les xarxes socials perquè en Margallo [ministre d'Afers Exteriors] s'assabenti que està tot ple", ha dit l'actor Quim Masferrer, presentador de l'acte, abans d'afegir: "'Margallo, contigo se acabó todo'". En un to eufòric, Masferrer ha presentat Quintana com "algú molt conegut que va néixer entre Blanes i Cadaqués i està tocat per la tramuntana", amb referència a l'emblemàtica cançó de Sopa de Cabra. "Més enllà de barreres, ideologies i fronteres, defensarem les persones perseguides, exiliades i refugiades", ha assegurat poc després el cantant, convençut que, com diu el manifest que ha llegit, "el nou país es forjarà amb l'ajut de persones nascudes aquí i arreu que han decidit que això és casa seva".

A primera fila, Puigdemont estava flanquejat per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l'alcalde de Salt, Jordi Viñas. També han assistit a l'acte els dos consellers gironins: Santi Vila, titular de Cultura, i Dolors Bassa, de Treball, Afers Socials i Famílies.

Més continguts de

Una Diada descentralitzada i amb crides a la unitat sobiranista

Així es va omplint, tram per tram, l'acte descentralitzat de la diada de l'Onze de Setembre

Segons l'última xifra oficial, hi ha 370.000 inscrits en les cinc mobilitzacions simultànies de Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga

137 Comentaris