Microsites 11/09/2016

Tarragona clama en favor de la independència pel "progrés" i la "dignitat econòmica i humana"

110.000 persones, segons l'ANC, han participat en la mobilització

Dani Revenga
1 min
La Diada a Tarragona

TarragonaAmb el mediàtic Fermí Fernàndez com a mestre de cerimònies, la Rambla Nova de Tarragona ha estat un clam a favor de la independència de Catalunya. Els deu trams, corresponents a les deu comarques tarragonines, eren plens a vessar, amb pancartes que a banda de la independència feien referència als llocs d'origen dels participants. A la Rambla Nova de Tarragona, des del Balcó del Mediterrani a la plaça Imperial Tarraco, era molt difícil trobar un espai lliure. Segons xifres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), 110.000 persones han participat a la mobilització. Més de 200 autocars, sobretot de la mateixa demarcació tarragonina, han arribat fins al centre de la ciutat per portar els participants a aquesta gran festa per la independència.

Recupera el minut a minut de la DiadaEl manifest a Tarragona l'ha llegit al voltant de dos quarts de sis de la tarda el portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Manolo Tomàs, que ha cridat consignes en favor del "progrés" –que era el concepte associat a la concentració de Tarragona- i de la "dignitat econòmica i humana". Tomàs ha parlat de la necessitat que la República Catalana sigui una garantia perquè el país es consolidi com a "pol econòmic i logístic al sud d'Europa", amb la "indústria" i el "desenvolupament econòmic" com a motors. El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha aprofitat l'acte també per deixar anar missatges en contra del transvasament del riu.

La concentració de Tarragona ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en la seva primera participació en una diada amb un càrrec institucional.

stats