Microsites Diada 2016 11/09/2016

Salt reivindica Catalunya com "un país acollidor, fraternal i defensor dels drets humans"

La mobilització més multitudinària de la història a les comarques gironines reuneix més de 135.000 persones

Josep Pastells
2 min
Moment del batec a Salt

SaltMés de 135.000 persones, segons la Policia Local, i 200.000 segons l'ANC, han omplert amb motiu de la Diada el passeig dels Països Catalans de Salt en la mobilització més multitudinària de la història a les comarques gironines, que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Som i serem un poble d'acollida. Estem a punt", ha assegurat el cantant Gerard Quintana en la lectura d'un manifest en què ha destacat que Catalunya té "arrels democràtiques profundes que desitgem projectar al futur". "Serem un país acollidor, fraternal i defensor dels drets humans", ha llegit Quintana, molt aplaudit per les persones que omplien els sis trams de Salt.

Recupera el minut a minut de la Diada"Us faré una foto a tots i la penjaré a les xarxes socials perquè en Margallo [ministre d'Afers Exteriors] s'assabenti que està tot ple", ha dit l'actor Quim Masferrer, presentador de l'acte, abans d'afegir: "'Margallo, contigo se acabó todo'". En un to eufòric, Masferrer ha presentat Quintana com "algú molt conegut que va néixer entre Blanes i Cadaqués i està tocat per la tramuntana", amb referència a l'emblemàtica cançó de Sopa de Cabra. "Més enllà de barreres, ideologies i fronteres, defensarem les persones perseguides, exiliades i refugiades", ha assegurat poc després el cantant, convençut que, com diu el manifest que ha llegit, "el nou país es forjarà amb l'ajut de persones nascudes aquí i arreu que han decidit que això és casa seva".

A primera fila, Puigdemont estava flanquejat per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i l'alcalde de Salt, Jordi Viñas. També han assistit a l'acte els dos consellers gironins: Santi Vila, titular de Cultura, i Dolors Bassa, de Treball, Afers Socials i Famílies.

stats