Microsites Diada 2016 29/08/2016

Els 'comuns' convoquen un acte per a la Diada de l'Onze de Setembre a Sant Boi

Es farà al matí i es commemoraran els 40 anys de la proclama 'Llibertat, amnistia i Estatut d'autonomia' per part de l'Assemblea de Catalunya

Sara González
2 min
Fachin arrasa a les primàries i dirigirà Podem Catalunya i l’entesa amb Ada Colau

BarcelonaEnmig de la pluralitat d'opinions exhibida pels 'comuns' a l'hora d'afrontar la pròxima Diada, Podem Catalunya ha fet una crida a participar en un acte a Sant Boi que els 'comuns' celebraran l'Onze de Setembre. En una missiva enviada als cercles del partit, Albano Dante Fachin fa una crida a participar en el "40è aniversari de la gran reivindicació històrica de la Diada a Sant Boi de Llobregat" de l'any 1976, que, sota el lema 'Llibertat, amnistia i Estatut d'autonomia' va "unir tot un poble treballador".

L'acte se celebrarà durant el matí de l'11 de setembre i hi assistiran altres formacions afins i participants en la celebració de la primera Diada no clandestina després del franquisme de la mà de l'Assemblea de Catalunya. Segons Fachin, en aquell acte el catalanisme popular va demostrar ser un "element superador de velles estructures".

Segons la carta enviada pel líder del partit, l'acte està plantejat en clau històrica i festiva. La voluntat del partit lila és defensar en la Diada "el dret a decidir" des d'un perfil "plurinacional, multicutlural, internacionalista i de defensa dels serveis públics". Recorda, a més, que el marc d'aquesta Diada està marcat "per la debilitat dels governs" tant a Espanya com a Catalunya i lamenta "l'intent de monopolització" de la celebració a favor del full de ruta del Govern català.

Fachin assegura que s'ha generat "una polèmica estèril" al voltant de l'assistència a la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium. Amb tot, considera que hi ha "reflexions importants" que comparteix "amb una gran part" de la societat que es reivindicarà en aquestes manifestacions. Això sí, deixa clar, de nou, que no comparteix "els diversos i canviants fulls de ruta del Govern de JxSí, així com tampoc la idea de desconnexió com a solució als reptes que enfronta la societat catalana".

stats