Microsites Diada 2016 16/08/2016

L'acte de l'ANC força la suspensió de la fira d'entitats independentistes de la Diada

L'associació Ara o Mai lamenta que es vulgui "reduir a escorrialles" una trobada vigent des de fa quinze anys

Acn
2 min
L'ANC va presentar la samarreta per a l'acte d'aquest any a Lleida

BarcelonaLa tradicional Fira d'Entitats que se celebra cada any coincidint amb la Diada al Passeig Lluís Companys de Barcelona no es podrà fer. L'associació Ara o Mai, que agrupa es entitats que hi exposen, ha explicat en un comunicat que els organitzadors de la fira els han fet arribar un comunicat on s'explica que "degut a la decisió de l'ANC d'ocupar, per l'acte central de la Diada, l'espai en el que s'ha desplegat els últims anys la Mostra d'Entitats" s'han vist "obligats a suspendre-la".

El text continua informant que "per raons d'organització i seguretat" no es pot compartir l'espai entre els dos esdeveniments i no s'ha pogut torbar una localització alternativa. Davant d'això, Ara o Mai denuncia que "una de les riqueses més grans del món independentista" es veu "reduït a escorrialles i maltractat". "Per què s’ha perdut el respecte a les entitats que porten treballant per la independència des de fa anys?", es pregunta l'associació.

Ara o Mai recorda que des de fa quinze anys les associacions que treballen per la independència s'apleguen cada 11 de setembre al Passeig Lluís Companys de Barcelona. L'associació lamenta que el teixit associatiu es vegi en aquesta situació "prenent-li un dels pocs moments de contacte entre totes les entitats i també amb molta gent del moviment, persones que arriben de diferents parts dels Països Catalans, que es troben una vegada a l'any". Ara o Mai afegeix que fa uns anys aquesta decisió hagués "ofegat econòmicament" les entitats perquè el seu finançament provenia en bona part de les vendes d'aquest dia, cosa que també ha lamentat que no passa "des que s'han instaurat els 11 de setembre amb 'uniforme oficial'".

El text apunta també que totes aquests entitats continuen fent feina "amb més o menys intensitat, difusió i visibilitat" i ha afirmat que moltes d'elles "poc conegudes a nivell del gran públic". "La feina constant i diversa de moltes entitats pel país és la força del moviment, i aquest any no serà visible, qui sap el proper", diu l'organització. Davant d'això, insisteixen en preguntar-se "perquè s'infravalora el valor importantíssim" d'aquestes entitats i afegeixen: "Qui es creu en el dret de menystenir-les i esborrar-les de la Diada, de la nostra Diada, de la Diada de tots?".

Per això, Ara o Mai mostra el seu "rebuig" a la decisió presa, que no als organitzadors, i ha demanat "a qui calgui" que reconsideri la decisió i aposti per "respectar l'espai que han ocupat totes les entitats els darrers 15 anys i que també aquest any la Fira se celebri com sempre". "En la diversitat es troba la força de la nostra societat i no respectar això no ens sembla la millor manera de sumar", ha resumit l'associació.

stats