Dossier 26/11/2012

El gran dia de la demoscòpia

Toni Vall
2 min
La militància va celebrar que ERC es convertís en la segona força.

BARCELONAQuan arribo a la sala de premsa d'ERC a l'Hotel Catalonia Ramblas, Sebastian Vettel s'està proclamant campió del món i els tècnics de llum i so de la sala estan molt pendents de l'entusiasta narració d'en Merlos. M'expliquen que Artur Mas també ha seguit la Fórmula 1, però no sé res sobre com ha passat la tarda Oriol Junqueras. Està previst que arribi entre les 19.05 i les 19.15. Caram, si que ho tenen ben planificat. I sí, tu, puntualitat exemplar: a les 19.13 entra per la porta de l'hotel i llança als periodistes un "Bona nit a tothom!" que ningú li respon. "Encara que estigueu gravant-me podeu dir-me bona nit, eh?" La nit electoral no és mal moment per treure la vena de professor renyant els alumnes.

Una estona després arriba Joan Puig. Sí, el diputat d'ERC que va banyar-se a la piscina privada de Pedro J. Ramírez. Gràcies, Joan, per fer-lo emprenyar com una mona. Surt el sondeig de TV3 i ens obsequien amb un càtering generosíssim. A la sala del costat, els militants han de pagar 3 € per refresc i 2 € per entrepà. D'això se'n diu tenir contenta la premsa. Prudència es consolida com a hashtag mundial.

Xerro amb uns joves esvalotats que s'emboliquen amb l'estelada. "Teniu algun familiar que es dediqui a fer enquestes?", els pregunto. "Jo en conec un, però em comenten que ja és camí de l'exili", respon un. "Caldrà que ens replantegem això de la demoscòpia", rebla Cuní a 8TV. Joan Puigcercós parla amb els periodistes i pronuncia la paraula clatellot amb un somriure foteta. Se celebra com un gol de Messi que CiU arribi als 50 escons, però l'esclat arriba amb l'escó 21, el de Marta Vilalta, a qui només falta que mantegin. Perfecte resum de l'estranyesa de la nit: són segona força però no els acaba d'agradar gaire la patacada de CiU. Obren les portes de la sala del costat i temo una estampida, però es conté la respiració per escoltar Artur Mas a la tele. Junqueras es fa esperar, però a la fi apareix i detecto una mirada vidriosa en una senyora que és la doble de María Teresa Fernández de la Vega. Inequívoc discurs de govern.

No m'hi havia fixat abans i, quan marxo, veig que Joan Puig seu dues taules darrere meu. Cobreix la nit electoral per Directe.cat. Dubto si avisar a recepció perquè cobreixin la piscina a prova d'espontanis.

stats