Dossier 28/10/2012

Els posicionaments de les diferents entitats econòmiques

2 min

Cecot

La patronal vallesana Cecot va ser la primera a publicar una enquesta feta entre els seus socis: el 53% dels empresaris es van declarar partidaris de la independència. El president de la patronal, Antoni Abad, diu que fins i tot hi hauria empreses que es plantejarien traslladar-se a Catalunya "si es fan les coses bé".

Pimec

La patronal de les petites i mitjanes empreses Pimec va difondre dijous una enquesta feta entre els seus afiliats en què es revelava que el 67% dels empresaris estan a favor de l'estat propi. Un autèntic cop d'efecte per al govern que presideix Artur Mas.

FemCat

L'associació privada FemCat, que aplega directius i empresaris, ha adreçat una carta al president Artur Mas en què el convida a trobar un nou marc "sense renunciar a les màximes quotes d'ambició col·lectiva", i promet que el president disposarà del suport dels nostres empresaris.

Foment del Treball

La patronal Foment del Treball va decidir ajornar l'acte en defensa del pacte fiscal que havia convocat per al 18 d'octubre fins després de les eleccions catalanes, per "separar la mobilització empresarial del calendari electoral". L'entitat no es troba còmoda en el debat sobiranista.

AECOC

L'associació de fabricants i distribuïdors AECOC, reunida aquesta setmana a Barcelona, ha difós una enquesta feta entre els directius de les principals empreses de consum d'Espanya, que opinen, en un 57%, que hi haurà boicot als productes catalans si es constitueix un estat català.

Cercle d'Economia

El Cercle d'Economia, un fòrum de debat que aplega acadèmics, professionals, directius i empresaris, ha ajornat fins després de les eleccions el debat sobre si pronunciar-se o no sobre el nou context social i polític català. La figura del president de l'entitat, l'exministre del PP Josep Piqué, genera menys consens que mai.

Col·legis professionals de Catalunya

Una quarantena de col·legis professionals de Catalunya, entre els quals els d'Economistes, Arquitectes, Enginyers Industrials, Metges i Farmacèutics, han firmat un manifest de suport a l'autodeterminació de Catalunya. Subscriuen la resolució aprovada el 27 de setembre pel Parlament, que expressa que "el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur".

Instituto de la Empresa Familiar

L'Instituto de la Empresa Familiar, creat a Barcelona al voltant de les principals nissagues empresarials catalanes, ha convocat una junta extraordinària per al 31 d'octubre per aprovar un document a favor de la unitat d'Espanya. La unitat de mercat és una de les principals preocupacions de l'entitat.

stats