ECONOMIA
Economia 06/08/2012

Abertis es converteix en el líder mundial d'autopistes amb la integració de les concessions d'OHL al Brasil

El grup d'infraestructures inclou en l'operació el fons canadenc Brookfield. La constructora OHL tindrà el 15% del capital de l'empresa que presideix Salvador Alemany

Ara
1 min
Salvador Alemany. Empresari/ Xavier Bertral

BarcelonaEl consell d'administració d'Abertis ha aprovat el projecte d'integració de les concessions de les autopistes d'OHL Brasil. Aquest cap de setmana, el grup d'infraestructures ha arribat a un acord amb el fons canadenc Brookfield, que finançarà part del cost. Amb aquesta operació, Abertis passarà a gestionar més de 7.000 quilòmetres d'autopistes i passarà a ser el líder mundial del sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Abertis i Brookfield compraran el 51% i el 49%, respectivament, de Partícips del Brasil, la propietària del 60% d'OHL Brasil. El grup que presideix Salvador Alemany pagarà aquesta operació en accions i en diners. Abertis lliurarà una participació del 10% a OHL, una assumpció del deute de la filial brasilera de 504 milions i el pagament de 10,7 milions. Després d'aquesta adquisició, OHL comptarà amb una participació total del 15% al capital d'Abertis. Per la seva banda, Brookfield obtindrà el 4,9% de la multinacional catalana d'infraestructures, a través de l'autocartera.

stats