Economia 29/08/2012

Adolf Todó: "Liquidar CatalunyaCaixa seria més car que vendre-la"

El president de l'entitat controlada pel FROB assegura en una entrevista a 'Expansión' que està "absolutament segur" que no hi haurà una liquidació i demana celeritat en la venda

Ara
1 min

BarcelonaEl president de CatalunyaBanc i director general de CaixaCatalunya, Adolf Todó, ha dit en una entrevista al diari econòmic 'Expansión' que "liquidar CatalunyaCaixa seria més car que vendre-la". El primer executiu de l'entitat controlada pel FROB considera que és descartable una liquidació de l'entitat per aquest motiu i perquè, a més, "no té cap sentit fer-ho", ja que conserva quatre milions de clients "i una quota del 13% a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Todó admet, però, que la morositat a l'entitat se situa "per sobre de la mitjana", al voltant del 15%, i que tancaran el primer semestre "en pèrdues", malgrat el "creixement" del marge d'explotació pel "sanejament" que duen a terme.

Demana, a més, que "torni a mans privades com més aviat millor", perquè el fet que estigui en mans públiques es percep com una cosa "provisional". Respecte a les cinc ofertes que hi havia al juny per l'entitat (Santander, Sabadell, BBVA, Kutxa i Popular), l'executiu no ha manifestat cap preferència: "Volem una opció bona per als clients i empleats; si ho és, serà també bona per a Catalunya", tot i que ha admès que "a Catalunya hi ha un interès legítim de molta gent perquè el Sabadell es quedi CatalunyaCaixa".

stats