CRISI
Economia 27/07/2012

Alemanya canvia de discurs i aplaudeix ara les paraules de Draghi en defensa de l'euro

Wolfgang Schäuble, ministre de Finances conegut per defensar la línia dura amb els països perifèrics, "dóna la benvinguda" a la decisió del BCE de fer el que calgui per salvar l'euro. La prima de risc ja està 100 punts per sota del nivell que tenia dimecres.

Ara
1 min
VAGA A ESPANYA  El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schauble, creu que la vaga general no va tenir prou suport per fer marxa enrere.

BarcelonaSembla que alguna cosa està canviant a Europa. Primer va ser el president del BCE, Mario Draghi, que va afirmar que farà "tot el necessari per preservar l'euro" i va provocar una baixada sobtada de la prima de risc. I ara ha estat Alemanya, que ha "donat la benvinguda" a les paraules de Mario Draghi. Així ho ha afirmat en un comunicat el ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, conegut per defensar la línia dura amb els països perifèrics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això suposa un canvi de discurs d'Alemanya, que sempre havia afirmat que el BCE no ha d'ajudar els països en problemes perquè és un organisme independent. Les paraules de Draghi, ara aplaudides per Alemanya, suggereixen que el banc central intervindrà els mercats de deute per relaxar la pressió sobre països com Espanya o Itàlia.

Tot i així, Schäuble ha insistit que "la condició prèvia" és que els països en problemes han de mantenir els esforços de reforma.

Les paraules de Schäuble han tingut efecte sobre la prima de risc, que ja està per sota de 540 punts, 100 punts menys que dimecres.

stats