Publicitat
Publicitat

aerolínies

American Airlines encarrega 460 avions a Boeing i Airbus

L'aerolínia nord-americana American Airlines (AA) ha anunciat avui la major comanda d'avions mai feta a la història, 460 avions encarregats a Boeing i Airbus per als propers cinc anys, i l'opciói i el dret de compra d'unes altres 465 aeronaus fins a 2025.

Segons un comunicat difós per l'aerolínia des de Forth Worth, Texas, el president i executiu principal de AA, Gerard Arpey, va assenyalar que "l'encàrrec d'avui representa un pas important en l'estratègia de la companyia per establir fonaments forts per al futur". Amb aquestes adquisicions AA "espera crear la flota més jove i eficient dels Estats Units".


Sota l'acord AA planifica l'adquisició de 460 avions de cabina estreta i d'un sol passadís de les sèries Boeing 737 i Airbus A320 entre 2013 i 2022 en el que va descriure com "la major comanda d'avions feta a la història de l'aviació".


Com a part d'aquests acords a partir de 2017 AA serà la primera aerolínia dels Estats Units que comenci a rebre els avions "de nova generació que comptaran amb els avenços més eficients en l'ús del combustible"."


Sota l'acord amb Boeing, AA planifica l'adquisició d'un total de 200 avions de la sèrie 737, amb opció a adquirir 100 avions més de la mateixa sèrie.


D'altra banda, AA adquirirà 260 avions d'Airbus de la sèrie A320 i tindrà 365 drets de compra per a unes altres aeronaus addicionals.


L'aerolínia nord-americana American Airlines (AA) ha anunciat avui la major comanda d'avions mai feta a la història, 460 avions encarregats a Boeing i Airbus per als propers cinc anys, i l'opció i el dret de compra d'unes altres 465 aeronaus fins a 2025.

Més continguts de