Economia 16/08/2012

Apple reparteix més de 2.000 milions d'euros en dividends

L'empresa no distribuïa dividends des de 1995, un any abans del retorn de Steve Jobs a l'empresa

Efe
1 min
La característica poma d'Apple a la seva botiga a Barcelona

Nova YorkApple ha distribuït 2.022 milions d'euros en dividends entre els seus accionistes per primera vegada en 17 anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa creadora de l'iPhone, l'iPad o els ordinadors Mac trenca així amb la política del seu difunt conseller delegat, Steve Jobs, que des que l'any 1996 va tornar a l'empresa que ell mateix havia fundat mai havia retribuït els seus accionistes amb dividends.

L'arribada de Tim Cook al capdavant de la companyia, però, va suposar un canvi de rumb radical en aquest aspecte, ja que a part de recuperar el dividend, l'empresa va anunciar un pla de recompra d'accions per valor de 8.090 milions d'euros, un moviment que Jobs sempre havia rebutjat.

La nova direcció de l'empresa cedeix així a les pressions dels inversors de Wall Street, que reclamen al gegant tecnològic que reparteixi entre els accionistes part dels 117.000 milions que té de tresoreria.

D'aquesta manera, els 937 milions d'accionistes d'Apple han rebut 2,16 dòlars per acció, l'equivalent a una rendibilitat de l'1,8% per acció.

Aquesta rendibilitat ha estat, de fet, en el punt de mira de molts analistes, que han criticat que sigui igual a la d'empreses molt més petites com Hewlett-Packard i inferior a la del gran rival, Microsoft, que dóna un 2%, o d'Intel, que premia els seus accionistes amb una rendibilitat per acció del 3%.

stats