Publicitat
Publicitat

ENTITATS FINANCERES

Podrien acabar dividides en dos grans grups

El Banc d'Espanya vol que les 74 caixes rurals acabin sent 15

Caja Rural, que agrupa a 72 entitats però que no treballa sota el paraigües d'un SIP, seria l'objectiu prioritari de la institució monetària

El Banc d'Espanya posa ara la seva vista en les caixes rurals. El regulador animaria a aquestes entitats de crèdit, 74 actualment, a fusionar-se per acabar sent 15 agrupades en dos grans grups, segons fonts financeres consultades per l'agència EFE.

L'organisme que dirigeix Miguel Ángel Fernández Ordóñez té la vista posada en Caja Rural, que agrupa 72 entitats amb mecanismes de suport mutu, però que no treballen com els Sistemes Integrals de Protecció (SIP) que han creat les caixes d'estalvis. Mitjançant aquest instrument, les caixes que integren els SIP mantenen les seves marques però consoliden un mínim del 40% dels seus resultats i recursos en una sola entitat, el SIP, que no deixa de ser altra cosa que un banc.

En el cas de les caixes rurals, cada entitat decideix sobre la seva operativa, tot i que una part de la seva activitat està sotmesa a les directrius comunes adoptades per l'Associació Espanyola de Caixes Rurals, que administra un fons privat de garantia d'aquestes entitats. Aquest mecanisme és un fons complementari al de garantia de dipòsits de les cooperatives de crèdit, que assegura la viabilitat d'aquestes entitats, que en la seva majoria estan ben capitalitzades.


Més continguts de