Economia 22/05/2014

El Banc d'Espanya no descarta noves regulacions

Luis María Linde demana al govern espanyol senzillesa i transparència en l'aplicació de la nova regulació de la banca

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

MadridEl Banc d'Espanya no dóna per acabades les regulacions financeres per la crisi. Durant la cloenda d'un acte organitzat per la Fundació d'Estudis Financers a l'hotel Palace de Madrid, el governador de la institució, Luis María Linde, ha matisat que les conseqüències reguladores per la crisi, tot i ser molt "àmplies", "no podem considerar que s'hagin conclòs".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A banda, Linde ha advertit que totes les reformes financeres que ha impulsat la Unió Europea i que tenen l'aval del govern espanyol seran "d'escassa utilitat" si no s'implementen de forma efectiva, amb senzillesa i transparència.

Perquè això sigui possible, segons Linde, cal que la implantació passi per dues etapes. En primer lloc, que "els poders públics assegurin que els acords internacionals són adequadament traslladats als seus respectius marcs nacionals". I en segon lloc, "que tots els agents comencis a traslladar i a aplicar les noves normes a la realitat diària". "És essencial que els professionals del sector: experts en riscos, auditors, consultors i els mateixos supervisors, dediquin esforços a conèixer i traslladar el seu dia a dia tota aquesta normativa", ha dit el governador del Banc d'Espanya.

Una directiva europea més que extensa

Linde ha posat com a exemple per matisar la complexitat del nou marc regulador la transposició de l'acord de Basilea III a la directiva europea. Aquest pas ha suposat la redacció d'uns 700 articles, "molts dels quals no només presenten una gran complexitat tècnica sinó també comporten extensos estàndards tècnics". El governador del Banc d'Espanya ha demanat per aquest motiu més senzillesa i transparència. "D'això dependrà l'eficàcia de la nova regulació", ha conclòs.

Avís per a navegants

Linde ja va advertir el novembre de l'any passat que la "fatiga reformadora" podia acabar afectat la incipient recuperació de l'economia espanyola. Per això va demanar a les autoritats i entitats "perseverança" i continuar amb l'agenda reformista.

stats