Barcelona, la capital més connectada del món

Més de 55.000 visitants i 1.300 empreses assistiran al Mobile World Congress, el congrés més important del món en tecnologia mòbil

A partir d'aquest dilluns i durant tota la setmana, Barcelona serà la capital de la telefonia mòbil. El Mobile World Congress obre les portes als 55.000 visitants que, segons l'organització, s'hi aplegaran i a les més de 1.300 empreses que hi exposaran els seus productes. El congrés, el més important del món d'aquest àmbit, suposarà un impacte econòmic de 200 milions d'euros a la capital catalana. Un dels sectors més beneficiats serà l'hoteler, que ja ha anunciat que penja el cartell de tot venut. Aquesta edició serà la de la recuperació, segons els organitzadors. I també una prova de foc perquè Barcelona s'adjudiqui la celebració del certamen a partir del 2013.

Uns 55.000 visitants –5.000 més que l'any passat–, un 30% dels quals són alts directius de 1.300 empreses d'arreu del món, ocuparan aquesta setmana unes 30.000 places hoteleres i es deixaran en total 200 milions d'euros a Barcelona. Les xifres que sonen durant el Mobile World Congress són una evidència de la importància que té la cita en l'àmbit mundial i de l'impacte que genera a Barcelona.

De fet, el conseller delegat de l'empresa organitzadora, John Hoffman, parlava el dia de la presentació del congrés d'una edició marcada per la "recuperació", malgrat que alguns sectors econòmics encara pateixen els efectes de la crisi econòmica.

Hotels plens

Entre els més beneficiats hi ha els hotelers de Barcelona i les localitats pròximes. Segons el gremi d'hotels de la ciutat, entre el 14 i el 17 de febrer els establiments registraran una ocupació mitjana del 95%. Fins i tot a altres municipis com ara Sitges s'espera que s'emplenin el 90% de les habitacions.

L'aeroport del Prat preveu operar com a mínim 148 aterratges i enlairaments d'avions privats, el doble dels que es registren habitualment en una setmana. A més, s'espera que l'afluència de passatgers sigui un 30% superior que una setmana normal. Per aquest motiu, Aena ha reforçat serveis com el personal de les parades de taxi.

L'alt nivell d'alguns congressistes també s'ha notat en la demanda de serveis de transport de luxe. Durant els dies de celebració del congrés, es mouran per Barcelona unes 800 limusines, algunes d'elles provinents d'altres parts de l'Estat espanyol i, fins i tot, de França, perquè a Catalunya no n'hi ha prou per cobrir la demanda que es genera per al Mobile World Congress.

Participació catalana

Entre les més de 1.300 empreses participants, hi haurà 67 companyies espanyoles i 21 de catalanes. De fet, el certamen compta amb un pavelló català, que acull set empreses i un centre tecnològic. A més, ACC10 ha facilitat la participació de 10 starts-ups –empreses en fase pràcticament de gestació– en un espai dedicat a les companyies que desenvolupen aplicacions per a la telefonia mòbil i les telecomunicacions. Sis empreses catalanes més participaran en els Mobile Venture Forum, on intentaran trobar inversors disposats a apostar per elles.

Prova de foc per a Barcelona

Aquesta serà una edició especial no només pel resultat, que s'espera que estigui per sobre del de l'any passat, sinó també perquè se celebra a les portes de l'elecció de la ciutat que serà seu del congrés a partir de 2013. Barcelona té garantida la celebració del Mobile World Congress l'any vinent, però el 2013 encara no està decidit on tindrà lloc. L'organització s'ha mostrat satisfeta amb com s'han desenvolupat les edicions que s'han celebrat a la Ciutat Comtal. Fins i tot aquesta passada setmana ha tret importància a la polèmica al voltant dels preus dels hotels. Segons els organitzadors, Barcelona és una de les poques ciutats europees que pot oferir aproximadament 21.000 places a un "preu correcte", que es pacta entre l'empresa i el gremi d'hotels.

Més continguts de