Bimbo ven el pa de motlle Panrico al fabricant de galetes Cuétara

La catalana Adam Foods arriba a un acord amb Bimbo, que està en plena fusió amb Panrico, per comprar-li part del negoci de pa envasat a Espanya i Portugal

Bimbo ja ha trobat un comprador per desprendre's del negoci de pa de motlle de Panrico, l'empresa amb la qual està en ple procés de fusió des de l'any passat. El grup català Adam Foods, fabricant de les galetes Cuétara o el paté La Piara, és qui comprarà part dels actius de l'antiga Panrico, que inclouen les marques de pa de motlle i les plantes de producció de Portugal i les Canàries.

Les autoritats de la Competència van autoritzar la integració de Bimbo i Panrico a l'octubre amb la condició que Bimbo es vengués part del negoci de pa de motlle de la companyia que absorbia per evitar una situació d'excés de pes en aquest segment del mercat.

El festeig de Bimbo i Panrico ha durat 20 anys

Adam Foods és una de les dues empreses nascudes de l'escissió de Nutrexpa. La companyia, de capital familiar català, ha acordat quedar-se els productes de pa i els derivats de Panrico a Espanya, Portugal i Andorra, i també adquirirà les patents per produir i les llicències de comercialització d'aquest fabricant a Itàlia, Alemanya i França. Les empreses no han fet públic l'import de la venda.

Competència encara ha de donar llum verda definitiva a aquesta operació, que s'ha fet pública coincidint amb la presència de totes aquestes empreses a Alimentaria.

Finalment, Bimbo ha informat que comprarà el 100% de les accions de Panrico per vendre tot seguit a Adam Foods la part del negoci del pa d'estil anglès de Panrico i les seves marques.

L'operació també està pendent de la sentència que ha de dictar properament el Tribunal Suprem sobre la impugnació de l'ERO de Panrico a Espanya fa dos anys.