De Guindos descarta noves retallades per al 2015

Minimitza les recomanacions de Brussel·les. "Estem convençuts del que està recollit als pressupostos i som una mica més optimistes, prou per complir amb un 4,2% de dèficit", ha dit

El govern espanyol minimitza les recomanacions de Brussel·les pel que fa als pressupostos per al 2015 i descarta noves retallades de cara a l'any vinent. Defensa que en altres ocasions la Comissió Europea els ha dit el mateix i que no han estat necessaris els ajustos, que aquesta vegada "ni els han quantificat". En la roda de premsa posterior al consell de ministres, el titular d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat que "no preveuen noves mesures per al 2015". "Estem convençuts del que està recollit als pressupostos", ha afegit, puntualitzant que són "una mica més optimistes" pel que fa al creixement, el qual serà "més que suficient per complir amb el 4,2% de dèficit".

De Guindos ha recordat que el novembre del 2013 la Comissió Europea ja va demanar a l'Estat nous ajustos per un import de 2.000 milions d'euros, perquè llavors només preveia un creixement del 0,5% per a Espanya i un dèficit del 5,9%. I ha insistit que es preveu tancar aquest 2014 amb un 1,3 o un 1,5% de creixement.

Defensa de la reforma fiscal

Pel ministre d'Economia, Brussel·les "no qüestiona" en cap moment la reforma fiscal perquè "està enquadrada" ja en el dèficit calculat de cara al 2015. El govern espanyol s'aferra al fet que Espanya sigui, de les grans economies de la zona euro, la que més creix. "Brussel·les ha fet també pública la valoració dels desequilibris econòmics i diu que Espanya no en té en excés i que fins i tot ha millorat", ha matisat.

Més continguts de