Economia 26/01/2013

CCOO i UGT voten una proposta per reconduir la negociació a Nissan i aconseguir un nou vehicle

L'assemblea d'afiliats de tots dos sindicats ha d'avalar una proposta conjunta després que el fracàs de les converses portés Nissan a descartar Barcelona per fabricar un nou turisme

E. F.
2 min
El primer sindicat de Nissan vol firmar amb l'empresa

BarcelonaCCOO i UGT presenten aquest dissabte als seus afiliats una proposta definitiva per reconduir la crisi a Nissan i aconseguir que es reprenguin les converses amb la direcció, trencades fa una setmana amb l'anunci que Barcelona quedava descartada per fabricar-hi un nou vehicle.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons tots dos sindicats, la proposta que ha d'avalar l'assemblea assegura el futur de la fàbrica i la seva competitivitat, un dels objectius que Nissan perseguia amb el pla de retallada de costos que va presentar als sindicats fa mesos i que no va aconseguir finalment el vist-i-plau dels representants de CCOO i la UGT.

Malgrat l'anunci de la multinacional que Barcelona ha perdut les seves opcions de produir un nou turisme que hauria aportat 80.000 unitats de producció anuals, els sindicats asseguren que la situació encara es pot reconduir. De fet, la Generalitat ha fet moviments aquesta setmana perquè l'empresa i el comitè acabin trobant l'acord.

La darrera reunió fa dues setmanes va estar a punt d'aconseguir el pacte, però es va trencar a l'últim moment. Segons l'empresa, CCOO i la UGT van voler renegociar a última hora aspectes que ja estaven pactats, com ara l'increment de la jornada laboral anual o dels temps de treball a la fàbrica.

Els sindicats, en canvi, asseguren que aquests eren aspectes que havien caigut de la negociació per primar l'acord en un aspecte fonamental per Nissan: la creació d'una doble escala salarial perquè els futurs empleats cobrin un 20% menys que els actuals i abaratir així els costos.

El text que aquest dissabte votaran els afiliats de CCOO i la UGT serà una proposta final per fer arribar a l'empresa el dilluns i poder reprendre el diàleg. El sindicat Sigen-Usoc, que és el primer en representació a l'empresa però no és majoritari, va signar dilluns passat l'acord en solitari amb Nissan després que els seus afiliats així ho aprovessin.

stats