Economia 06/03/2013

CCOO demana que CatalunyaCaixa es converteixi en un banc públic

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, destaca que és una oportunitat per crear una banca pública que respongui a les necessitats actuals de crèdit

Efe
1 min

BARCELONAEl secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, ha assegurat aquest dimecres que la suspensió del procés de venda de la nacionalitzada CatalunyaCaixa és una oportunitat per crear, a partir d'aquesta entitat, una banca pública que respongui a les necessitats actuals de crèdit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El FROB va anunciar dilluns que suspenia novament el procés de venda de CatalunyaCaixa, com ja va fer al juny del 2012, després de comprovar que les ofertes presentades per les entitats interessades (Santander, BBVA, Popular i Sabadell) quedaven lluny dels 900 milions d'euros que pretenia obtenir el govern espanyol amb la subhasta.

Gallego ha assenyalat que aquesta entitat compta amb una plantilla i una xarxa d'oficines suficient per funcionar com "un potent banc públic", capaç d'insuflar crèdit al teixit empresarial i impulsar així l'activitat econòmica.

Gallego ha destacat que CatalunyaCaixa ja ha rebut aportacions importants de recursos públics, i ara l'Estat ha de permetre que funcioni com un banc públic aprofitant l'experiència dels seus professionals.

Aquest plantejament evitaria, a més, segons el parer de Gallego, haver de recórrer a una reducció de plantilla que els sindicats temen, i que ell creu que estaria "injustificada".

stats