Economia
Economia 19/10/2011

La CE proposa més de 9.000 milions d'euros per millorar la connexió a Internet

El finançament forma part dels fons que Brussel·les vol destinar a millorar les connexions a Europa, tant pel que fa al sector transports com en el de les telecomunicacions

Efe
2 min

Brussel·lesLa Comissió Europea ha proposat aquest dimecres destinar gairebé 9.200 milions d'euros entre el 2014 i 2020 a projectes per a millorar l'accés a les xarxes de banda ampla i als seus serveis per a empreses i ciutadans. El finançament forma part dels fons que Brussel·les vol destinar a millorar les connexions a Europa, tant pel que fa al sector transports com en el de les telecomunicacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu de la mesura és complementar el finançament privat i públic a nivell local, regional i nacional, així com els fons de la política de cohesió destinats a les infraestructures en telecomunicacions, per tal de donar credibilitat als projectes i reduir-ne els riscos.

Brussel·les subratlla que almenys 7.000 milions d'euros es podrien destinar a reforçar les infraestructures de banda ampla a la Unió Europea, i calcula que amb aquesta quantitat es podria generar una inversió pública i privada d'entre 50.000 i 100.000 milions d'euros. La resta del finançament podria servir per donar suport a serveis digitals d'interès públic, com els registres mèdics electrònics, la identificació i la contractació electrònica.

La CE ha precisat que el finançament per a infraestructures de banda ampla es concediria en forma de capital, deute i garanties, fet que “atraurà als inversors”, ha assegurat. Brussel·les calcula que cada euro d'origen europeu invertit en banda ampla podria motivar una inversió privada bruta d'entre 6 i 15 euros.

La Comissió considera que la proposta generarà beneficis econòmics i un augment de la productivitat, a la vegada que facilitarà el treball a distància i, de retruc, afavorirà la conciliació de la vida laboral i familiar.

El pròxim pas és l'aprovació de la proposta per part del Parlament Europeu i els països de la UE, representants en el Consell, un procés que es podria allargar un any i mig.

stats