Economia 15/01/2013

L'Estat podria posposar 'sine die' la subhasta de CatalunyaCaixa

Economia i el Banc d'Espanya volen evitar vendre l'entitat catalana a "qualsevol preu"

J.faus/t.garganté
1 min

Madrid/BarcelonaEl Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) −un ens públic− podria posposar 'sine die' la subhasta de CatalunyaCaixa, segons han explicat aquest dimarts a l'ARA fonts financeres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La intenció del govern espanyol i del Banc d'Espanya era vendre l'entitat nacionalitzada en els primers mesos del 2013, però rebutgen fer-ho a "qualsevol preu" que suposi una "pèrdua important" del seu valor. És a dir, que si l'Estat percep que no hi ha gaire d'interès al mercat o que si les ofertes que hi ha són massa baixes, no tindrà miraments a posposar el procés fins més endavant. "Si es veu que no és el moment adequat per a la venda, ja es veurà quan es farà", afegeixen les mateixes fonts, que recorden que les autoritats europees van donar a Espanya un termini de cinc anys per efectuar la subhasta.

Altres fonts del sector asseguren que l'amenaça de posposar el procés de venda és un "pas més" en les negociacions per tal de "pressionar" els possibles compradors perquè així rebaixin les seves exigències, ja sigui en preu o en possibles ajudes davant futures pèrdues. Cal recordar que el Banc de València −l'última subhasta d'un grup nacionalitzat− es va vendre per un euro a CaixaBank amb un esquema de protecció d'actius (EPA) i després d'injectar-hi 4.500 milions en ajudes públiques.

No seria la primera vegada que es posposa 'sine die' la subhasta de CatalunyaCaixa. Ja es va fer la primavera passada i el procés es va reiniciar al setembre sense que de moment s'hagi encarrilat. Als cercles financers es dóna per fet que el Santander i el Sabadell optaran a la compra de l'entitat catalana.

stats